Προφυλακίστηκαν οι δύο από το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια της Πάτρας

Ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή τέθηκαν από το πρωί τα τρία από τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη και κατηγορούνται για το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθωσε η Ασφάλεια της Πάτρας, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και τη διακίνηση κάνναβης με επίκεντρο το Καινούριο και το Ελευθεροχώρι Φθιώτιδας.

Σε αυτή την πρώτη ομάδα, περιλαμβάνονταν δύο αλλοδαποί Αλβανικής υπηκοότητας και ένας 28χρονος Λαμιώτης.

Πώς "ξηλώθηκε" η εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών με τις δύο μεγάλες χασισοφυτείες - Όλες οι λεπτομέρειες της επιχείρησης από την Ασφάλεια Πατρών - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Μετά από πολύωρη απολογία οι δικαστικοί λειτουργοί διέταξαν ομόφωνα την προφυλάκιση των δύο αλλοδαπών, ενώ ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο τρίτος που να σημειώσουμε ότι είναι και ο μοναδικός Έλληνας στους συλληφθέντες. Για τον 28χρονο από τη Λαμία, τέθηκαν τρεις όροι για τη μη προφυλάκισή του ως την ημέρα της τακτικής δικάσιμου και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δύο φορές το μήνα παρουσία στο ΑΤ Λαμίας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη μη προφυλάκισή του 28χρονου, ο  συνήγορός του, Δημήτρης Κρούπης, μιλώντας στο LamiaReport εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας επίσης ότι «προσκομίσαμε στοιχεία στον κ. Ανακριτή και στον κ. Εισαγγελέα ότι ο εντολέας μου δεν ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Τα υπόλοιπα γύρω από την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση θα καταγραφούν στο δικαστήριο όταν οριστεί η ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας».

Σημειώνουμε ότι στο επόμενο γκρουπ των απολογιών, βρίσκεται και ένα ζευγάρι ομογενών από την Αλβανία που διέμενε στα Καμένα Βούρλα. Αυτή η δεύτερη ομάδα έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Πηγή: lamiareport