Γιορτή λήξης στις κατασκηνώσεις της Πλαζ

πατρα

Δύο αποχαιρετιστήριες γιορτές έγιναν στην Πάτρα για τα παιδιά που συμμετείχαν της δεύτερης περιόδου στις δύο ημερήσιες κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 13 Ιούλη, στο χώρο της πλαζ στην Αγυιά και η άλλη την Τρίτη 16 Ιούλη στο νέο χώρο που κατασκευάστηκε από το Δήμο και τους εργαζομένους του, στα Ροΐτικα.

Στις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους, φιλοξενήθηκαν 620 παιδιά, ενώ η δράση συνεχίζεται και λήγει στις 14 Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι η ημερήσια παιδική κατασκήνωση, ξεκίνησε από τη Δημοτική Αρχή το καλοκαίρι του 2015, στο κάμπινγκ της Αγυιάς και φέτος δημιουργήθηκε και η δεύτερη κατασκήνωση στο χώρο των Ροϊτίκων.

Όλα τα παιδιά φιλοξενούνται από τον Δήμο, αδάπανα χωρίς δηλαδή οι γονείς τους να επιβαρύνονται οικονομικά.

Η μεταφορά τους στους χώρους των  κατασκηνώσεων  γίνεται δωρεάν, όπως δωρεάν είναι η σίτισή τους και όλες οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν.

Η ημερήσια απασχόληση των παιδιών, περιλαμβάνει, διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως: θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, περιβαλλοντική αγωγή, μοντέρνο χορό, αλλά και πινγκ-πονγκ, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, Τάε Κβον Ντο, ρακέτες, κολύμβηση, μπάσκετ.

Στις γιορτές τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από την παραμονή τους στις κατασκηνώσεις, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και το προσωπικό των κατασκηνώσεων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι,  δημοτικοί  και διαμερισματικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (ΚΟΔΗΠ). Ο Δήμαρχος συνεχάρη τα παιδιά, αλλά και το προσωπικό, ενώ ευχαρίστησε όλους τους φορείς, καθώς και τους εθελοντές για την προσφορά τους.

Διαβάστε επίσης