Μπακογιάννη: Εγκλωβισμένη η οικονομία στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπως παρουσιάζονται στην τακτική Ενδιάμεση Έκθεσή της, επιβεβαιώνουν τον εγκλωβισμό της στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των θερινών εκτιμήσεων της Κομισιόν.

Όπως τονίζει η τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ., «σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη το 2018 θα παραμείνει κάτω του 2% του Α.Ε.Π. (1,9%). Την ίδια στιγμή, χώρες που ακολούθησαν προγράμματα προσαρμογής όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, καταγράφουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανακτώντας την απώλεια πλούτου που υπέστησαν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης».

Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει πως «η στάσιμη εγχώρια κατανάλωση, η περιορισμένη αύξηση της απασχόλησης, το μεγάλο επενδυτικό κενό και η αδύναμη αύξηση των εξαγωγών δεν επαρκούν για να οδηγήσουν στην ισχυρή και διατηρήσιμη ανάταξη της οικονομίας».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «μοναδική διέξοδος από τον φαύλο κύκλο των ασθενικών οικονομικών επιδόσεων και των χαμηλών προσδοκιών είναι η εφαρμογή ενός φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης που θα προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα αποκαταστήσει την πολιτική αξιοπιστία της χώρας. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα πεδία, χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή».

Διαβάστε επίσης