Κ. Καρπέτας: Σημαντικές ευκαιρίες για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παρουσιάστηκαν στο Αγρίνιο οι δράσεις «Εξωστρέφεια –Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε.»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο δημοσιότητας και πληροφόρησης των τοπικών φορέων για τα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», παρουσίασε   στο Αγρίνιο, τα εν εξελίξει προγράμματα «Εξωστρέφεια –Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε.» και Ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης καινοτομίας στoυς τομείς προτεραιότητας της RIS3: «Τεχνολογίες Επικοινωνιών και Πληροφορικής» - «Ενεργειακές Εφαρμογές» - «Αγροδιατροφή».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας την  Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για διάχυση της πληροφόρησης στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή,  προηγήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, στο πολυχώρο Royal Patras, ενώ ακολουθούν και άλλες διοργανώσεις, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 και ώρα 19.30 , στο Επιμελητήριο Αχαϊας στην Πάτρα, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 15.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΕΒΙΠΑ στα Λουσικά και την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 και ώρα 13.00, στο Επιμελητήριο Ηλείας στον Πύργο.

 

Πρόκειται για προσκλήσεις που εντάσσονται  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Ως βασικό στόχο έχουν την προαγωγή επενδύσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και των δραστηριοτήτων τους στην έρευνα και την καινοτομία.

 «Στόχος μας είναι να πληροφορηθεί η επιχειρηματική κοινότητα τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ήδη, έχουν ανοίξει προσκλήσεις που δίνουν σημαντικές ευκαιρίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο τη βελτίωση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης των δραστηριοτήτων τους. Όπως και την ενίσχυση επιχειρήσεων  που συνδέονται με την στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης στους τομείς τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ενεργειακές εφαρμογές και αγροδιατροφή» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής , χαρακτήρισε ιδιαίτερα στοχευμένο το πρόγραμμα, που απευθύνεται στις ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Καραβίδας,  η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Ελένη Σπυράκη, ενώ τις δράσεις που προκηρύχτηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020», καθώς επίσης τις προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων παρουσίασαν   η Αναστασία Παπακωνσταντίνου στέλεχος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της ΠΔΕ και ο Αριστείδης Μαμασιούλας στέλεχος της Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.