TAKIM - KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις!»

πατρα

TAKIM - KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις!»

Οι ΤΑΚΙΜ και το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών μας προσκαλούν στο γοητευτικό ταξίδι του ελληνισμού σε Ήπειρο, Βαλκάνια, Πόλη, Σμύρνη και Αμερική.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών
Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 | Ώρα 21.30

Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι – Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» στην προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίχτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά και αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!


Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!...

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Θωμάς Κωνσταντίνου(ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος(κανονάκι), Κώστα Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου. Στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη.
Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Ηλίας

 

Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισητηρίων : Music Station, Βιβλιοπωλείο Discover, Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος, Ταμείο ΔΗΠΕΘΕ, Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών (Σατωβριάνδου 32)

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Η ΓΝΩΜΗ, gnomip.gr, BEST, FLASHSTARS, ACHAIA NEWS, Tempo24, SKAIPATRAS, IONIAN, maxfm, sportfm