Ρώσος βουλευτής: Η Μόσχα θα απελάσει δύο Ελληνες διπλωμάτες

ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών θα απαντήσει η Μόσχα στην Αθήνα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής Andrei Klimov, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο RIA και αναδημοσιεύει το Reuters.

Ο βουλευτής δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα της ΠΓΔΜ  και δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία»

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ελληνική διπλωματική πηγή,  η Ελλάδα είχε ενημερώσει από τις 6 Ιουλίου τη Ρωσία ότι σχεδιάζει  να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα μας για την παράνομη δραστηριότητά τους στα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων για το ονοματολογικό.

«Είχαμε προειδοποιήσει τις ρωσικές αρχές εδώ και καιρό για τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων διπλωματών και πολιτών. Την Παρασκευή το κάναμε επίσημο, δίνοντάς τους ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγουν από τη χώρα», δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή στο πρακτορείο.

Οι κατηγορίες εναντίον των Ρώσων διπλωματών, αφορούσαν να μεταξύ άλλων για ανάμειξη σε εκδηλώσεις κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό και για προσπάθεια δωροδοκίας σε κρατικούς αξιωματούχων, σημείωσε η πηγή.