Κώστας Χρυσόγονος για Σκοπιανό και Έλληνες Στρατιωτικούς

Θέμα χρόνου να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα αν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή των Σκοπίων

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους κλυδωνισμούς που αυτή έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο μίλησε ο Κώστας Χρυσόγονος στο Epsilon.

O ανεξάρτητος ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια θα επηρεάσουν και τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. «Αν καταφέρει ο Ζάεφ να το περάσει από την Βουλή, που εγώ προσωπικά δε το βλέπω, τότε είναι ζήτημα χρόνου να πέσει η κυβέρνηση του Τσίπρα», ανέφερε.

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, μετά και τη διαρροή εγγράφου στο οποίο η Τουρκία θέτει άμεσα θέμα ανταλλαγής των δύο, με τους οκτώ Τούρκους. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προσφύγει κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εφόσον το δικαστήριο βγάλει θετική απόφαση,τότε η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να απελευθερώσει τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς. Ειδάλλως θα περιμένουμε χρόνια και χρόνια, για να απελευθερωθούν», τόνισε.

Σχετικά με την οικονομία και τη θριαμβολογία της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια, ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε: «την 21η Αυγούστου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Το δύσκολο είναι το μετά. Να μπορούμε να βγαίνουμε στις αγορές, χωρίς να χρειαζόμαστε δανεικά».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ