Πώς θα μειώσετε το λόξιγκα του μωρού

Οι ενέργειες που μπορείτε να κάνετε
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSBEAST.GR

Κατά κανόνα, τα μωρά τα πιάνει λόξιγκας κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το τάισμα. Πάμε να δούμε από τι ακριβώς προκαλείται και τι ενέργειες μπορείτε να κάνετε για να εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια:

Φροντίστε να δίνετε στο παιδί την ποσότητα γάλακτος που έχει ανάγκη και μόνο, μιας και η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας είναι κλασική αιτία λόξιγκα.

Αν ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό, είναι απαραίτητο να επιβραδύνετε κάποια στιγμή τη διαδικασία για να ρευτεί πριν συνεχίσετε. Το ίδιο ισχύει και για εσάς που θηλάζετε.

Γενικότερα, πρέπει το μωρό να πίνει το γάλα του χωρίς βιασύνη και ενδεχομένως με διαλείμματα στα κατάλληλα σημεία.

Ένας άλλος λόγος πρόκλησης λόξιγκα είναι όταν το μωρό καταπίνει αέρα. Όταν λοιπόν είναι να θηλάσει, βεβαιωθείτε ότι πιάνει με το στοματάκι του τόσο τη θηλή σας όσο και τη θηλαία άλω. Αν το ακούσετε να καταπίνει δυνατά, είναι ένδειξη ότι εκτός από το γάλα κατεβάζει και αέρα.

Βεβαιωθείτε ότι το μπιμπερό είναι παράλληλα με το έδαφος και ότι κρατάτε το μωρό σας σε κλίση περίπου 45 μοίρες. Και φυσικά, αμέσως μετά το τέλος του ταΐσματος, το κρατάτε σε όρθια στάση για να ρευτεί.

Όπως λέμε πάντα, αν έχετε υπόνοια ότι ο λόξιγκας του μωρού σας ενδέχεται να μην έχει να κάνει με κάτι από τα παραπάνω, μιλήστε με τον παιδίατρο.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε επίσης