Γνωστός από ριάλιτι της Σουηδίας ο κατηγορούμενος για βιασμούς στη Ρόδο

TOY EΠΕΒΛΗΘΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

Την προσωρινή κράτηση του 24χρονου Σουηδού που διώκεται για βιασμό από δύο ή περισσότερους δράστες από κοινού και κατά συρροή διέταξαν με ομόφωνη απόφαση η τακτική ανακρίτρια Ρόδου και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας μετά την απολογία του νεαρού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να μετείχε σε σπείρα, που βίαζε ανυποψίαστες τουρίστριες τις οποίες «ψάρευαν», εκμεταλλευόμενοι τη μέθη τους, από συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο της οδού Ορφανίδου, που είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος του νησιού.

Ο 24χρονος ειδικότερα φέρεται να συμμετείχε στον εξαναγκασμό δυο αλλοδαπών γυναικών σε σεξουαλικές πράξεις με αγνώστους συνεργούς του, που διαπράχτηκαν την 19η και 26η Ιουνίου 2018.

Συγκατηγορούμενοί του είναι ένας αλλοδαπός το όνομα του οποίου είναι γνωστό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ακόμη 9 έως 13 άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Απολογούμενος χθες αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε διακοπές στο νησί τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Υποστήριξε ότι τις δύο προηγούμενες τουριστικές σεζόν βρισκόταν στο νησί και σύχναζε σε συγκεκριμένο κατάστημα της Ορφανίδου ενώ διαμένει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, που απέχουν μόλις 2 λεπτά με τα πόδια από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Τόνισε ότι στη Σουηδία είναι ιδιαίτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό ριάλιτι σχέσεων «THE TEMPTATION ISLAND».

Επεσήμανε ότι έχει πολλές θαυμάστριες, ειδικά κοπέλες 18-22 ετών, ανάμεσα τους πολλές Σουηδέζες που τον αναγνωρίζουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο και τον φλερτάρουν, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες ομοεθνείς του, που έρχονται στο νησί επιθυμούν να ξεφαντώσουν και να έχουν ερωτικές συνευρέσεις της μίας νύχτας.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο περιστατικό ομαδικού βιασμού που καταγγέλθηκε από 19χρονη ομοεθνή του υποστήριξε ότι από τον έλεγχο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης προκύπτει ότι είχε επίγνωσή των πράξεων της και ότι αναχώρησε μαζί του αγκαλιασμένοι χωρίς να τους ακολουθεί κάποιος.
Υποστηρίζει ότι πήγαν στο δωμάτιό του και όχι στην παραλία και ότι εκεί ήταν ο συγκάτοικός του με μια άλλη κοπέλα οι οποίοι αναχώρησαν.

Είχαν επαφή, όπως είπε με την συναίνεσή της και επέστρεψε στο κατάστημα. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τι έγινε ακολούθως στην παραλία και ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι αστυνομικοί έσβησαν το οπτικό υλικό της συσκευής καταγραφής από την 02:09 ώρα και έπειτα, με αποτέλεσμα να μη φαίνεται η επιστροφή του στο μαγαζί το ίδιο βράδυ.

Για τη δεύτερη καταγγελία ομαδικού βιασμού από μια 18χρονη ομοεθνή του την 26η Ιουνίου 2018 ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη ως θύμα διασκέδαζε στο ίδιο κατάστημα και φιλιόταν με πολλούς άνδρες.

Κάποια στιγμή, όπως είπε, χόρεψε και εκείνος μαζί της και της πρότεινε να πάνε στο δωμάτιό του πράγμα που δέχτηκε. Συνευρέθηκαν, όπως είπε, ερωτικά με την απόλυτη συγκατάθεσή της και στη συνέχεια επέστρεψαν στο κατάστημα. Την είδε όπως είπε να φιλιέται πάλι με άλλους άνδρες και αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό του βιασμού της.

Υποστήριξε ακόμη ότι τα ιατροδικαστικά ευρήματα δεν συμβαδίζουν με τα λεγόμενά της. Θυμίζουμε ότι η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 19η Ιουνίου 2018 όταν μια 19χρονη Σουηδέζα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ομαδικό βιασμό.

Ακολούθησε δεύτερη όμοια καταγγελία από μια 18χρονη ομοεθνή της.

Πηγή: dimokratiki.gr 

Διαβάστε επίσης