Μαυραγάνης για Σκοπιανό: «Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση» - Αιχμές για Κοτζιά

Κακή και απορριπτέα η συμφωνία των Πρεσπών

«Κακή» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ όταν αυτή έρθει προς κύρωση στη Βουλή θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι «κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Η συμφωνία έχει άρει πολλές από τις ήττες του παρελθόντος, μία από αυτές του Αντώνη Σαμαρά το 1992. Δεν ήρθη όμως η βασικότερη η χρήση του όρου Μακεδονία. Αν θέλουμε να βάλουμε μία ταμπέλα στην συμφωνία είναι από εμάς τους ΑΝΕΛ μία κακή και απορριπτέα συμφωνία. Η θέση μας είναι επειδή η συμφωνία εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία απορρίπτουμε αυτή τη συμφωνία. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση και όχι μόνο τους υπουργούς».

Χαρακτήρισε μάλιστα κακούς του χειρισμού του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στο ζήτημα της συμφωνίας, λέγοντας ότι «κακώς δόθηκε το όνομα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως η υπογραφή του Πρωθυπουργού και του Υπουργού εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία.

Διαβάστε επίσης