Μύκονος: Σφραγίστηκε για φοροδιαφυγή γνωστό κατάστημα αλλά λειτουργεί κανονικά

εν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 73 χιλιάδων ευρώ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Tον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι το γνωστό εστιατόριο – μπαρ της Μυκόνου, NAMMOS, θα έκλεινε για 48 ώρες επειδή οι εφοριακοί ανακάλυψαν ότι δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 73 χιλιάδων ευρώ. Μια εκδήλωση με πολύ γνωστά ονόματα της παγκόσμιας μόδας κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα προκαλώντας δυσφήμηση στο μαγαζί, ωστόσο, η γνωστή επιχείρηση κίνησε άμεσα τις διαδικασίες.

Οι πληροφορίες από το νησί λένε ότι οι ιδιοκτήτες θα κάνουν κανονικά το opening όχι στο εστιατόριο και το μπαρ που θα μείνουν κλειστά αλλά στον υπόλοιπο χώρο του NAMMOS. 

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί άλλων, η Τζίτζι Χαντίντ, η Εμιλι Ρατακόφσκι και η Κέιτ Μος. Παράλληλα οι επιχειρηματίες έκαναν μήνυση στους εφοριακούς ζητώντας και τα ρέστα καθώς υποστηρίζουν ότι τα μέλη του κλιμακίου προσυπέγραψαν το σημείωμα ελέγχου με ψευδείς διαπιστώσεις.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν οι άνθρωποι του NAMMOS εναντίον των μελών του κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής, «την 29-6-2018 και ώρα 17.29, όπως προκύπτει από το σημείωμα ελέγχου, ξεκίνησε ο έλεγχος στα τέσσερα ανεξάρτητα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί η εταιρεία μας».

Και συνεχίζουν: «Κάποια στιγμή και ενώ ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, απο τον υπεύθυνο του κλιμακίου μας ανακοινώθηκε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για μη έκδοση 251 αποδείξεων λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι στην επιχείρηση υπάρχει κουμπί πανικού και πως μόλις αντιληφθήκαμε τον έλεγχο τον έλεγχο κατά το δίλεπτο 17.29 και 17.31 εκδώσαμε 251 αποδείξεις, ενώ τούτο είναι απολύτως ψευδές και διαπιστώνεται από τους φορολογικούς μηχανισμούς ότι μέσα σε μισή και πλέον ώρα, ήτοι από 17:10:26 μέχρι 17:48:30 εκδόθηκαν μόνο επτά αποδείξεις.

Μάλιστα ζητήσαμε επίμονα να κατασχέσουν άμεσα όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς, προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κουμπί πανικού και ότι όλες οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί κανονικά, όμως αυτοί αρνήθηκαν λέγοντας ότι θα βεβαιώσουν κανονικά την παράβαση. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της τοπικής ΔΟΥ ενημέρωσε τους ανθρώπους του NAMMOS ότι θα προχωρήσει στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48 Ώρες».

Γεμάτο κόσμο

Όπως αναφέρει το mykonos live – tv «στον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου αρκεί ένας να δημοσιεύσει οτιδήποτε εντυπωσιακό και με οποιονδήποτε ισχυρισμό και θα το αναπαράγουν σχεδόν όλοι χωρίς να ελέγξουν το παραμικρό. Έτσι, τις τελευταίες ώρες το Ίντερνετ γέμισε από δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι τα πολυαναμενόμενα και προγραμματισμένα για σήμερα εγκαίνια του Nammos Village, του νέου project του beach bar Nammos, αναβάλλονται, καθώς το διάσημο σε όλο τον κόσμο beach bar θα παραμείνει κλειστό για 2 ημέρες λόγω φοροδιαφυγής. 

To Mykonos Live TV έκανε αυτοψία στην Ψαρρού, η οποία έδειξε ότι η είδηση περί αναβολής δεν ισχύει και ότι το σημερινό event θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Όπως θα δείτε στα πλάνα, η παραλία είναι γεμάτη από κόσμο, ενώ οι ετοιμασίες για τα εγκαίνια στο Nammos Village καλά κρατούν. Μόνο το εστιατόριο του Nammos παραμένει σφραγισμένο λόγω των φορολογικών παραβάσεων ύψους 73.000 ευρώ που εντόπισε κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων».

Πηγή: tanea.gr

Διαβάστε επίσης