Στον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τις πλημμύρες, οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας - Εκατοντάδες στρέμματα χάθηκαν στη λάσπη

να ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές

Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ στην Πάτρα προκειμένου να του μεταφέρουν την εικόνα της καταστροφής που υπέστησαν όλες οι υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών στη Δυτική Αχαΐα είχαν μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας.

Η παραγωγή κηπευτικών, πατάτας, βιομηχανικής ντομάτας αλλά και εκατοντάδες στρέμματα με καρπούζι και πεπόνια «πνίγηκαν» στην κυριολεξία, οδηγώντας σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, η οποία δέχεται δεύτερο καίριο πλήγμα από τις καιρικές συνθήκες μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Κόπος, μόχθος και χρήματα τα οποία επένδυσαν στις καλλιέργειές τους οι αγρότες της Αχαΐας χάθηκαν κάτω από τα νερά της βροχής και τη λάσπη, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Η αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου ζήτησε από τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις και να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών, σε διαφορετική περίπτωση για ακόμη μία φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή. Ο Διευθυντής τους διαβεβαίωσε ότι κλιμάκια θα επισκεφθούν τη Δυτική Αχαΐα ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο η προβλεπόμενη διαδικασία. Να σημειωθεί, πως εκτός από τις καλλιέργειες κηπευτικών και πατάτας από τις έντονες βροχοπτώσεις υπάρχει κίνδυνος και για τα αμπέλια και τη σταφίδα.

Διαβάστε επίσης