Νίκος Τόσκας: H ομάδα ΔΕΛΤΑ λειτουργούσε σαν τους αναρχικούς - Κικίλιας: Επιτέλους λίγη τσίπα

Οξύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή

Σκληρή γλώσσα για τις βάναυσες μεθόδους της καταργηθείσας ομάδας ΔΕΛΤΑ χρησιμοποίησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επανιδρυθεί ένα σώμα αστυνόμευσης που λειτουργούσε έξω από κάθε κανόνα.

«Έπραττε με τρόπο ανάλογο με αναρχικούς και όχι με κανόνες κράτους» είπε ο κ. Τόσκας αναφερόμενος στη ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης που κατηγορήθηκε για περιστατικά ακραίας καταστολής και βάρβαρες επιθέσεις κατά διαδηλωτών. «Μην παρασύρεστε επειδή την ίδρυσε ο Χρυσοχοΐδης» πρόσθεσε απευθυνόμενος στη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου και την κάλεσε να επανεξετάσει της θέση της για επανίδρυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. «Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είχε ξεφύγει από σκοπό της, έπραττε έξω από κάθε κανόνα» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας. Από την πλευρά της η κυρία Χριστοφιλοπούλου ζήτησε ανασυγκρότηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ δηλώνοντας ότι «ήταν αποτελεσματική».

Συλλήψεις 123 ατόμων και 58 δικογραφίες για τον Ρουβίκωνα

Ο κ. Τόσκας ήρθε, όμως, σε αντιπαράθεση για το ζήτημα της αστυνόμευσης στα Εξάρχεια και της δράσης των αναρχικών και με τον βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χαϊδεύει τους Ρουβίκωνες». Απαντώντας ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε ότι έχουν σχηματιστεί 58 δικογραφίες για τον Ρουβίκωνα και έχουν γίνει συλλήψεις 123 ατόμων. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα στα Εξάρχεια και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν είχαν κάνει τίποτε για την αντιμετώπιση τους. Ανταπαντώντας ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά ήδη 3,5 χρόνια και κατήγγειλε ότι η κατάσταση «έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Κικίλιας προς Τόσκα για την ομάδα ΔΕΛΤΑ: Λίγη τσίπα επιτέλους

Στην κριτική που άσκησε στην ομάδα ΔΕΛΤΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απάντησε ο Βασίλης Κικίλιας.  

«Αναρχικοί είναι οι Ρουβίκωνες που «χαϊδεύετε» κ. Τόσκα. Δεν είναι τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας! Λίγη τσίπα επιτέλους...» έγραψε στο Twitter ο Τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι  ο Νίκος Τόσκας απευθυνόμενος στη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχε νωρίτερα πει πως η ομάδα ΔΕΛΤΑ είχε εξελιχθεί και έπραττε με τρόπο ανάλογο με τους αναρχικούς και όχι με κανόνες βάσει των οποίων πρέπει να ενεργούν τα όργανα του κράτους.

Πηγή: 247news.gr, enikos.gr

Διαβάστε επίσης