Με πέντε μαθήματα συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες για τα εσπερινά λύκεια

Με τα μαθήματα Οικοδομική, Ψηφιακά συστήματα, Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού και Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών πέφτει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα εσπερινά λύκεια. 

Την Παρασκευή ξεκινούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα με πρώτο προς εξέταση μάθημα τα αγγλικά και ακολουθούν το Σάββατο τα γερμανικά και τα ισπανικά.
Το στίγμα στις φετινές εξετάσεις αναμένεται να δώσει το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής   αλλά και  η εκτόξευση στις βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών, που εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ακόμα και κατά 2.000 μόρια σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθοδική πορεία των βάσεων στα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς ο ανταγωνισμός για μια θέση εκεί δεν θα είναι πολύ μεγάλος.

Οι βάσεις στις Παιδαγωγικές φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση σε αυτές τις σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία.

Παρά την αύξηση των θέσεων κατά 5%, που μεταφράζεται σε μια άνετη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έντοvoς αναμένεται ο ανταγωνισμός για τις πολυπόθητες Ιατρικες Σχολές, καθώς και το τελευταίο μάθημα, η Βιολογία δεν φαίνεται ότι δυσκόλεψε τους υποψηφίους...

Η γενική εκτίμηση κάνει λόγο για πτωτική πορεία των βάσεων σε πολλές σχολές.