«Εγκαταλειμμένα» τα δημόσια ΙΕΚ: Απλήρωτοι οι καθηγητές - Βάζουν και από την ... τσέπη τους για να κάνουν τη δουλειά τους! Απειλούν να μην παραδώσουν βαθμολογίες - Τί λένε στο tempo24.gr

σε απόγνωση οι εκπαιδευτικοί

Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο παραμένουν οι καθηγητές των δημοσίων ΙΕΚ. Εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα δημόσια ΙΕΚ της δυτικής Ελλάδας, υψώνουν φωνή διαμαρτυτίας και μιλώντας στο tempo24.gr, μεταφέρουν ότι συζητούν να μην παραδώσουν τη βαθμολογία του β εξαμήνου, ώς μέσο άσκησης πίεσης αλλά και απόγνωσης. 

Τί κι αν έχει γίνει συνάντηση στο παρελθόν με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη – δεν έχουν πληρωθεί ούτε μισό ευρώ!

Και παρόλα αυτά, "Είμαστε συνεπείς, στα μαθήματά μας, βάζουμε από την τσέπη μας με συνέπεια να δημιουργούμε μεγάλα προβλήματα στην οικογένειά μας", λέει στο tempo24.gr, ωρομίσθια καθηγήτρια σε ΔΙΕΚ της δυτικής Ελλάδας, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι μετακινούνται εκτός Πατρών καθημερινά! 

"Είμαστε απλήρωτοι και χωρίς συμβάσεις. Εργαζόμαστε από τον Οκτώβριο και το ινεδιβιμ έχει πληρώσει μόνο εκπαιδευτές μερικών ΔΙΕΚ σε όλη τη χώρα. Όχι μόνο δε βλέπουμε τις αποδοχές των δεδουλευμένα μας, αλλά χωρίς τα ένσημα και τη σύμβαση στα χέρια μας δε μπορούμε να μπούμε και στο ταμείο ανεργίας!", συμπληρώνει εκπαιδευτικός, σημειώνοντας ότι αυτή την ώρα συζητάται πανελλαδικά η μορφή κινητοποιήσεων. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, να μην παραδώσουν τις βαθμολογίες των εξετάσεων αυτού του εξαμήνου. Αυτό σημαίνει ότι  το ινεδιβιμ δεν θα μπορέσει να "κλείσει" τη χρονιά.

Στο μεταξύ, στις συνεχείς ενοχλήσεις τους προς τους υπεύθυνους του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), που είναι ο αρμόδιος φορέας, είτε αποφεύγουν να τους απαντήσουν, όπως λένε, είτε τους δίνουν αόριστες απαντήσεις, παραπέμποντας κάποια στιγμή στο μέλλον.

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης