Anthony Bourdain: 3 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν ταξιδεύετε

Μη τολμήσετε να ταξιδέψετε κάπου, αν δεν ακούσετε πρώτα τις συμβουλές του Anthony Bourdain για έναν ταξιδιώτη που σέβεται τον εαυτό του! Δείτε το βίντεο.

Ήταν 8 Ιουνίου όταν έγινε γνωστή η σοκαριστική είδηση ότι αυτοκτόνησε ο γνωστός σεφ Anthony Bourdain σε ηλικία 62 ετών. Η παρουσία του στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια σε εκπομπές ταξιδιού και γευσιγνωσίας τον έκανε αγαπητό σε όλον τον κόσμο για την αμεσότητα του.

Έγραψε πολλά βιβλία, κέρδισε δεκάδες βραβεία και πάνω από όλα, πέτυχε παγκόσμια αναγνώριση. Ύστερα από τόσα χρόνια ταξιδεύοντας και παίρνοντας μία γεύση από διάφορες χώρες του κόσμου, ο Anthony Bourdain πριν λίγα χρόνια αποκάλυψε στο Time.com, ποια 3 πράγματα πρέπει να αποφεύγει ένας ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του.

Anthony Bourdain: 3 μυστικά που αποκαλύπτει

Σύμφωνα με τον Anthony Bourdain, καλό είναι όταν ταξιδεύετε να μην βάζετε στο πρόγραμμά σας περισσότερα πράγματα από αυτά που χωράνε στον χρόνο σας. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει χαρακτηριστικά ότι είναι σαν τιμωρία να ταξιδεύει κάπου κάποιος και να έχει συνέχεια ένα φορτωμένο πρόγραμμα από πράγματα που «πρέπει» να κάνει εκεί.

Επιπλέον, ο καταξιωμένος σεφ τονίζει ότι καλύτερο είναι να αποφεύγει ένας ταξιδιώτης να μένει σε resorts και υπερπολυτελή ξενοδοχεία. «Το ιδανικό είναι να μένει κάποιος σε μια περιοχή που μπορεί να περιπλανηθεί και να εξερευνήσει πράγματα. Εγώ πάντα αποφεύγω να μένω σε resort! Συνήθως κλείνω ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης ή σε μία γειτονιά που έχει χαρακτήρα και γοητεία! Σε μία γειτονιά δηλαδή που να έχει τοπική αγορά, μία απλή καφετέρια και με αυτόν τον τρόπο μπορώ καλύτερα να νιώσω ένα με το μέρος», επισημαίνει.

Το τελευταίο μυστικό του Anthony Bourdain έχει σχέση με το χρόνο. Ο χρόνος σύμφωνα με αυτόν, είναι χρήμα. «Πολύ κόσμος θέλει να πάει στη Φλωρεντία, τη Βενετία και τη Ρώμη και επιλέγουν τα δουν όλα μαζί σε τουρ. Αυτό είναι λάθος! Καλύτερο είναι να εξερευνήσει κανείς ένα από όλα αυτά. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να δεις σε ένα μέρος. Μόνο έτσι, ανακαλύπτεις μία ολόκληρη περιοχή όπως πρέπει, δίνοντας της τον απαραίτητο χρόνο για να την ζήσεις», αναφέρει.

Και καταλήγει: «Ο χρόνος για να πας από το ένα μέρος στο άλλο, λειτουργεί εναντίον σου. Χάνεις χρόνο και τη μαγεία από το να κάτσεις απλά κάπου και να το απολαύσεις! Μη φοβάστε απλά να κάθεστε…».

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή βίντεο: MONEY

Διαβάστε επίσης