Πάτρα: Νέα παρέμβαση του δήμου στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος

ανακοίνωση

Μετά τις κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής, μαζί με τους συμπολίτες   μας που η ΔΕΗ τους έχει διακόψει το ρεύμα λόγω χρέους, τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες, το γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, γνωστοποιώντας του, ότι την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας θα εξεταστούν τα αιτήματα όσων η διακοπή έγινε πριν τις 30 Ιουνίου 2018.

Αυτό το μέτρο από μόνο του δεν αρκεί, γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρξει ανάγκη για νέα Υπουργική Απόφαση,  με παράταση της ημερομηνίας, γιατί η  παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.

Καλούμε τη ΔΕΗ να προχωρήσει άμεσα στη σύγκλιση της επιτροπής που εξετάζει τις αιτήσεις, να καλέσει όλους εκείνους στους οποίους έχει κόψει το ρεύμα και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες, ώστε να έχουν προηγηθεί της Υπουργικής Απόφασης όλες οι ενέργειες εξέτασης των αιτήσεων και να ακολουθήσει άμεσα η επανασύνδεση του ρεύματος.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει η διακοπή της ηλεκτροδότησης στις οικογένειες που οδηγήθηκαν με την πολιτική της, στην ανεργία και  τη φτώχεια.