Πάτρα: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο "ΑΒ Βασιλόπουλος" για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

την πέμπτη 21 ιουνίου

Συγκέντρωση προγραμματίζουν αντιεξουσιαστές στο "ΑΒ Βασιλόπουλος" για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος” στην Πάτρα, ένας 56χρονος εργαζόμενος έπεσε από ύψος 3,5 μέτρων, όταν υποχώρησε το δάπεδο στο οποίο είχε ανέβει για να καθαρίσει τους χώρους συντήρησης" αναφέρει ανακοίνωση αντιεξουσιαστών στο imdymedia. Και συνεχιζει η ανακοίνωση:  "Η διεύθυνση του καταστήματος, αντιλαμβανόμενη μόνο τη λογική του κέρδους, δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη “ευαισθησία’’ να κλείσει το κατάστημα μετά τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου, ενώ και την επόμενη μέρα το έκλεισε μόνο μετά τις 4 το απόγευμα, για να μπορέσουν οι συνάδελφοί του να πάνε στην κηδεία του. Το περιστατικό αυτό δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα, αλλά αποτελεί καθημερινή συνθήκη στους χώρους δουλειάς και εντάσσεται στο μακρύ κατάλογο των «εργατικών ατυχημάτων» που έχουν αποτέλεσμα είτε το βαρύ τραυματισμό, είτε το θάνατο των εργαζόμενων, μιας και η ασφάλεια τους κοστίζει ακριβά στους εργοδότες.

Είναι εδώ και χρόνια γνωστό πως η εργοδοσία στον «ΑΒ Βασιλόπουλο» (που πλειοψηφικά ανήκει στον βελγικό όμιλο αλυσίδων supermarkets Delhaize) ακολουθεί πολιτική ανακύκλωσης των εργαζομένων ώστε να μειώνει το εργατικό κόστος (μισθούς, ένσημα, επιδόματα κ.α.) και να δημιουργεί συνθήκες κάτεργου με εντατικοποιημένη εργασία, περικοπές δικαιωμάτων και ταπεινώσεις.

Απέναντι στη γενικευμένη τρομοκρατία και καταστολή, στις συνθήκες σκλαβιάς και εξαθλίωσης που επιβάλλουν το κράτος και τα αφεντικά στους χώρους δουλειάς, υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ο δρόμος της οργάνωσης των εργαζομένων, της αντίστασης, της διεκδίκησης και του κοινωνικού-ταξικού αγώνα. Παρόλο που αυτή η επιλογή μπορεί να φαντάζει δύσκολη, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες μας και να τους κάνει νικηφόρους, σπάζοντας το ευρύτερο κλίμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ” ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΗ, 18.00

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων"