Γιατί απείχε από την ψηφοφορία ο Νίκος Νικολόπουλος- Γιατί είχε ζητήσει παραιτήσεις

Πολλές απορίες δημιούργησε η απουσία του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαϊας Νίκου Νικολόπουλου από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την συμφωνια για το Σκοπιανό.

Ο αχαιός βουλευτής είχε τοποθετηθεί σχετικά στην Βουλή, πριν την διαδικαδία της ψηφοφορίας εξηγώντας γιατι δεν θα ψήφιζε, δίνοντας παράλληλα και ραντεβού στις Πρέσπες!

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως η ηγεσία της ΝΔ με την πρόταση μομφής, ουσιαστικά ενισχύει και ισχυροποιεί την κυβέρνηση να υπογράψει τη συμφωνία, δεδομένου ότι υπάρχει ανακοίνωση στήριξής της από τα κόμματα που τη στηρίζουν, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία και να αλλάξει τη ροή των εξελίξεων, ζητώντας τις παραιτήσεις των βουλευτών της ΝΔ. Υπογράμμισε μάλιστα ότι σε αυτή την περίπτωση και ο ίδιος θα υπέβαλλε την παραίτησή του.

«Είναι προφανές ότι σε κακοστημένες και κακόγουστες παραστάσεις δεν συμμετέχω. Εγώ και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσουμε να είμαστε έξω, μαζί με τον λαό. Στους δρόμους και στις πλατείες. Εκεί που θα ανεμίζουν οι σημαίες της Ελλάδας και τα εμβλήματα της Μακεδονίας. Γιατί, τελικά, οι λαοί υπογράφουν τις συμφωνίες, οι λαοί και τις ακυρώνουν. Και όχι οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι διεθνείς πιέσεις…"

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει μαζί με τον λαό, στους δρόμους και στις πλατείες. Εκεί που ανεμίζουν οι σημαίες της Ελλάδας και τα εμβλήματα της Μακεδονίας. Γιατί, τελικά, οι λαοί υπογράφουν τις συμφωνίες, οι λαοί και τις ακυρώνουν», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης