Ρωμαϊκό Ωδείο: Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είπε όχι σε εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

στις 12 Ιουνιου

Συνεδρίασε την Τρίτη 12 Ιουνίου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου και τη φιλοξενία εκεί πολιτιστικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με το ΚΑΣ εξέτασε τόσο τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, όσο και αυτές του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Το ΚΑΣ δεν ενέκρινε την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου για τη φιλοξενία πέντε εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, όπως το Μάμμα Μία , η θεατρική παράσταση "Μαντάμ Σουσού" και η παιδική θεατρική παράσταση «Χένσελ και Γκρέτελ» της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού , Βασίλης Θωμόπουλος,  η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν πρόκειται για οριστική απόφαση. Τουλάχιστον αυτό επιδιώκει ο Δήμος. Σήμερα θα σταλεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επιστολή του Δημάρχου Πατρέων και ο Δήμος θα επιχειρήσει να επανέλθει με τα επιχειρήματά του στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Οι σχετικές αποφάσεις του ΚΑΣ συνήθως λαμβάνονται στο πλαίσιο που, είτε ο χαρακτήρας των εκδηλώσεων δεν συνάδει με τον χώρο, είτε στο πλαίσιο προστασίας του μνημείου.