Σπάνιο φαινόμενο - Η άγρια ομορφιά της καταιγίδας στη Σάμο - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Σπάνιας δυναμικής για την εποχή και την περιοχή ήταν η καταιγίδα που επηρέασε την ανατολική Σάμο το απόγευμα της Δευτέρας . Αφού πρώτα οργανώθηκε πάνω από την τουρκική ενδοχώρα, το ισχυρό σύστημα καταιγίδων κινήθηκε προς το Αιγαίο, όπου και επηρέασε το νησί του Πυθαγόρα με θυελλώδεις ριπαίους ανέμους και εντυπωσιακό σόου κεραυνών στην συνέχεια.

Όπως περιγράφει ο Μανώλης Θράβαλος από την Σάμο, η αρχή έγινε με την εμφάνιση ενός εντυπωσιακού shelf cloud πάνω από την πόλη της Σάμου λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, το οποίο συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα απότομο άνεμο, που προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή, ευτυχώς περιορισμένα. Στη συνέχεια ο κύριος όγκος της καταιγίδας πέρασε από τα στενά της Μυκάλης και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής το νησί, ξεσπώντας τελικά όμως το φορτίο του στις απέναντι τουρκικές ακτές. Το θέαμα συνεχίστηκε για λίγες ώρες ακόμα έως ότου η καταιγίδα διαλύθηκε το ίδιο απότομα όσο είχε σχηματιστεί στην αρχή.

Το παρακάτω βίντεο είναι ένα timelapse που δείχνει το πέρασμα της καταιγίδας από τα στενά. Στα δεξιά της φωτογραφίας διακρίνεται το φημισμένο για την παραλία του, Κασονήσι, και το Χοντρό Βουνό της Σάμου, ενώ στο βάθος φαίνεται το όρος Καμήλα (Μυκάλη) των απέναντι τουρκικών ακτών να σφυροκοπείται αδιάκοπα από κεραυνούς.

Δείτε το βίντεο: