Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης; Κρίσιμη η συνάντηση Παυλόπουλου - Μητσοτάκη

Πρόεδρος Ν.Δ: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας άφησε τις πρώτες υπόνοιες. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι πλέον η Αξιωματική Αντιπολίτευση εξετάζει το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είπε “κάθε πράγμα στον καιρό του” όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής. Επιτέθηκε ωστόσο στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπογράψει μια εθνικής σημασίας συμφωνία με τα Σκόπια, τονίζοντας σε ότι αφορά στη στάση του Πάνου Καμμένου πως “δεν μπορούμε να κυβερνούμε αλά καρτ”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο αναμένεται να θέση θέμα πολιτικής νομιμοποίησης υπό την έννοια πως ο κύριος Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία χωρίς την στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε όλους τους τόνους πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να κινηθεί ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης