Ιόνιο: Απεργίες από σήμερα στα πλοία Κυλλήνης - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς - Πάτρας

Από το σωματείο ΠΕΝΕΝ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα πλοία της πορθμειακής γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Πάτρας προαναγγέλλει το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για σωρεία ναυτεργατικών προβλημάτων, τα οποία διαπιστώθηκαν έπειτα από επαναλαμβανόμενους ελέγχους τα 4 τελευταία χρόνια.

Τα προβλήματα αυτά, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, αφορούν τη μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών, μειωμένα μισθολόγια σε σχέση με την ισχύουσα ΣΣΕ, υπερεργασία, παραβίαση στην οργάνωση του χρόνου εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών κ.ά.

Οι κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 13/6/2018, οπότε από τις 5 το πρωί θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης στο πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» της εταιρείας «KEFALONIAN LINES», που εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Κυλλήνη – Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, και για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την απόλυτη συμμόρφωση στα προβλεπόμενα από τη ΣΣΕ και τη σχετική ναυτική νομοθεσία.

Ανάλογη συνδικαλιστική δράση θα πραγματοποιηθεί στα πλοία: «FIOR DI LEVANTE», «MARE DI LEVANTE» και «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» της εταιρείας «IONIAN GROUP» τις εξής ημέρες σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΕΝΕΝ:

Στις 14/6/2018 στο πλοίο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ»

Στις 15/6/2018 στο πλοίο «FIOR DI LEVANTE»

Στις 16/6/2018  στο πλοίο «MARE DI LEVANTE»

Πηγή: http://penen.gr/

 

Διαβάστε επίσης