Τι απαντά ο Σάκης Ρουβάς για την δέσμευση των λογαριασμών του

σε δικαστική διαμάχη με εταιρεία δημοσίων σχέσεων

Τη δίκη του απάντηση δίνει ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς αναφορικά με τη δικαστική διένεξη με την εταιρεία Progressive PR που είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών.

Ο ίδιος υποστηρίζει οτι δεν έχει πραγματοποιηθεί ουδεμία επίδοση δικογράφων και θα υπάρξει απόλυτα συνεπής, όπως σε όλες του τις συνεργασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε ο Σάκης Ρουβάς:

«Αναφορικά με το δελτίο τύπου και τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία κυκλοφόρησαν με θέμα τη δικαστική διένεξη με τη μέχρι πρότινος συνεργάτιδά μου εταιρεία Progressive PR, δηλώνω ότι, μέχρι στιγμής, ουδεμία επίδοση δικογράφων έχει πραγματοποιηθεί, προκειμένου να λάβω γνώση των επικαλούμενων απαιτήσεων και των σχετικών νομικών ενεργειών.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όπως σε όλες τις μέχρι σήμερα συνεργασίες μου, έτσι και στη συγκεκριμένη, έχω υπάρξει απόλυτα συνεπής και έχω τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις μου.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως μόνη αρμόδια πια θα επιληφθεί για την εν λόγω υπόθεση αλλά και για την προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μου και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μου. Επιφυλάσσομαι, δε, για κάθε υλική ή ηθική ζημία υποστώ.

Αθήνα, 12.6.2018
Σάκης Ρουβάς»

Το ιστορικό της διαμάχης

Η Progressive PR διεκδικεί αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ για σειρά υπηρεσιών που παρείχε στον τραγουδιστή, μεταξύ των οποίων και η παραχώρηση οδηγού και γραμματέα.

Η αρχή για την εταιρία στρατηγικής επικοινωνίας και διαχείρισης φήμης έγινε μόλις χθες, όταν το Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε πως θα πρέπει να δεσμευθούν οι εταιρικοί λογαριασμοί του Σάκη Ρουβά. Υστερα από αίτηση της Progressive PR εκδόθηκε σε βάρος της Σάκης Ρουβάς ΕΠΕ διαταγή πληρωμής, δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε συντηρητική κατάσχεση σε βάρος της εις χείρας των τραπεζικών ιδρυμάτων και ακολούθως δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΕΠΕ. Το ποσό της διαταγής πληρωμής ανέρχεται στις 25.000 ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σε υπηρεσίες που σχετίζονταν με το τηλεοπτικό παιχνίδι «Voice», στο οποίο ο γνωστός τραγουδιστής διατηρούσε το ρόλο του κριτή.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια, αφού η εταιρία επικοινωνίας την ίδια ημέρα με την έκδοση της απόφασης κατέθεσε και δύο αγωγές σε βάρος του Σάκη Ρουβά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω αυτών διεκδικείται αποζημίωση που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ και αφορά στις υπηρεσίες που παρείχε η Progressive PR στον Ελληνα σταρ. Το ποσό μπορεί να φαντάζει μεγάλο, όμως οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν για μία ολόκληρη δεκαετία -από το 2007 έως και το 2017- και απ’ ό,τι φαίνεται από τους αριθμούς η σχέση ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρα.

Μέχρι το 2017

Και μπορεί η λύση της συνεργασίας τους να ήρθε τον Οκτώβριο του 2017, με τις δύο πλευρές να μιλούν για «μια εξαιρετικά πετυχημένη δεκαετή επαγγελματική πορεία», όμως η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρίας Ν. Αγαπηνός έδωσε χθες μια διαφορετική διάσταση.

Οπως αναφέρεται, η εταιρία δημοσίων σχέσεων διεκδικεί χρηματικές αξιώσεις σε βάρος του Σάκη Ρουβά και εταιριών συμφερόντων του για υπηρεσίες που παρείχε στον τραγουδιστή όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικότερα, οι απαιτήσεις φαίνεται να αφορούν σχεδόν εξολοκλήρου -κατά το 90%- σε υπηρεσίες που παρείχαν στον σταρ ο μάνατζερ και η επιχείρηση, όπως μεταξύ άλλων είναι ο οδηγός και ο γραμματέας που είχαν διαθέσει στον Σ. Ρουβά.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία Σάκης Ρουβάς, Μουσική και Καλλιτεχνική ΕΠΕ παρουσιάζει θετικούς ισολογισμούς, αφού αποτελεί την επιχείρηση για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του τραγουδιστή. Σύμφωνα με τους ετήσιους ισολογισμούς, το 2015 παρουσίασε κέρδη ύψους 32 χιλιάδων ευρώ, με τον κύκλο εργασιών της να διαμορφώνεται στις 476,6 χιλιάδες ευρώ, ενώ το 2016 ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στις 684,1 χιλιάδες ευρώ.

Μεταξύ των εταιριών οι λογαριασμοί των οποίων δεσμεύθηκαν με την πρόσφατη δικαστική απόφαση είναι και εκείνοι της SK Κτηνοτροφική, μέσω της οποία ο Σάκης Ρουβάς θέλησε να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση πήρε σάρκα και οστά πριν από περίπου τρία χρόνια και ασχολείται κυρίως με το βιοαέριο.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η επένδυση στους Σοφάδες Καρδίτσας, η οποία αποτελείται από μία μονάδα με ισχύ 500 KW, η οποία αναμένεται να αδρανοποιεί κάθε χρόνο κτηνοτροφικά απόβλητα 20.000 τόνων, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε επίσης