Επανασυστήνεται η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού, αποφάσισε την επανασύσταση της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Η Χορωδία είχε ιδρυθεί το 2005 με εισήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου Γεράσιμο Βουτσινά  και είχε εξελιχθεί υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου σε ένα φωνητικό σύνολο υψηλών μουσικών προδιαγραφών, επαγγελματικού επιπέδου.

Στην υπό επανασύσταση χορωδία μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές όλων των Ωδείων και Μουσικών Σχολών της Πόλης. Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις μουσικές τους σπουδές θα μπορούν να παρακολουθούν Δωρεάν μαθήματα Φωνητικής Μουσικής και Διεύθυνσης Χορωδίας ή να έχουν 40% έκπτωση επί των διδάκτρων σε μαθήματα Οργανικής Μουσικής ή Ανώτερων Θεωρητικών.

Οι ακροάσεις των ενδιαφερομένων για την εκ νέου στελέχωση της Χορωδίας Δωματίου θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2018.          

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής παρουσίας της, η Χορωδία Δωματίου είχε παρουσιάσει έργα  a capella των Kodály , Halmos ,Bartok, Caplet,Poulenc, Fauré, Barber, Ζαφειρόπουλου, Κωνσταντινίδη και σε σύμπραξη με την Ορχήστρα Δωματίου έργα F. Schubert, A. Vivaldi,  

J Haydn, W. A.Mozart.

Είχε πραγματοποιήσει πρώτες εκτελέσεις των έργων : « 3 Ποιήματα της Σαπφούς» του Παν. Αδαμ , «Hymn to love» και “Celebration XII”, του Θεόδ.Αντωνίου, καθώς και “Ave Maria” και  “Canticum pro defunctis” του Γερ.Βουτσινά γραμμένα ειδικά για τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου.

Συμμετείχε στις ενότητες εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου «Θρησκεία και Τέχνη», «Το Ωδείο παρουσιάζει …» και στον κύκλο «Ημέρες σύγχρονης Μουσικής» όπου παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, το έργο “ Requiem” του A. Schnittke σε συνεργασία με το σύνολο κρουστών του Ωδείου «Κρούσις».

 

Εμφανίστηκε στην Αθήνα στα προγράμματα της «Ελληνοαμερικανικής Ένωσης», συμμετείχε στον πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει στα Προπύλαια το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό των

75 χρόνων της «Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών», συνέπραξε το 2010 με την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» και την χορωδία της ΕΡΤ σε συναυλία στην αίθουσα «Χρ. Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.