Χατζηδάκης: Με βάση όσα γνωρίζουμε, η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για τα Σκόπια

Τις αντιδράσεις του κόσμου για το Σκοπιανό τροφοδοτεί ο Αλέξης Τσίπρας με τους χειρισμούς του

Με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ , δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ερωτηθείς για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που η συμφωνία προβλέπει τη χρήση του ονόματος erga omnes, απάλειψη των αλυτρωτικών εκφράσεων και αλλαγή του Συντάγματος.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Περιμένουμε όλοι μαζί στο σκοτάδι, ομίχλη καλοκαιριάτικα. Δεν ξέρουμε κάτι στη Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον όλες τις τελευταίες μέρες. Παρότι έχουμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση πιο πολύ ενημερωνόμαστε από τα Σκόπια. Αντιλαμβάνομαι ότι αν έρθει κάποια συμφωνία ο κ. Τσίπρας μπορεί να έχει οριακά μία πλειοψηφία στη Βουλή. Βλέπω όμως τεράστιες αντιδράσεις στο λαό. Και τώρα ήμουνα στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα και εκεί είδα πόσο αυξημένη είναι η ευαισθησία του κόσμου. Και η αντίδραση αυτή γίνεται ακόμα εντονότερη διότι νομίζω την προκαλεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τους χειρισμούς του , όταν λέει πως αυτοί που κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια είναι ετερόκλητος όχλος. Ουσιαστικά ο ίδιος τους κινητοποιεί και ο ίδιος τρέφει παλιούς του ψηφοφόρους απέναντί του».

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές που θα επιφέρει στα εργασιακά ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι τo πολυνομοσχέδιο είναι η πιστοποίηση ότι θα υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι "οι Έλληνες πολίτες διαβάζοντας το νομοσχέδιο, με μία απλή ανάγνωση, μπορούν να καταλάβουν τα καινούργια ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι : "Η κυβέρνηση νομοθετεί καινούργια μέτρα 5 δισ. Είπε ο κύριος Χουλιαράκης ότι θα δοθεί πίσω 1 δισ. Δηλαδή ζημιά για το φορολογούμενο, για το μισθωτό, για το συνταξιούχο 4 δισ . Αυτό είναι και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα και για αυτό πιστεύω ότι όποτε και να κάνει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει. Προφανώς κοιτάνε τις δημοσκοπήσεις να δούνε πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος. Εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα με αλαζονεία. Θέλουμε σοβαρά, σεμνά να προχωρήσουμε προς τα μπρος ετοιμάζοντας από τώρα την επόμενη μέρα γιατί δεν έχει σημασία μόνο να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Προσπαθούμε να διδαχτούμε τόσο από τα δικά μας λάθη όσο και από τα λάθη των αντιπάλων μας για να γίνουμε μία αξιόπιστη και αποτελεσματική ευρωπαϊκή κυβέρνηση".

Διαβάστε επίσης