Γιατί τα μαλλιά πέφτουν περισσότερο το καλοκαίρι

08/06/2018 | 10:26

Το καλοκαίρι μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η τριχόπτωση γίνεται πιο έντονη αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να δείτε κάποιες τούφες μαλλιών να πέφτουν από το κεφάλι σας περισσότερο σε σχέση με άλλες φορές αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Οι επιστήμονες λοιπόν, τονίζουν ότι το καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι χάνουν περισσότερες τρίχες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό, καθώς οφείλεται στον φυσικό κύκλο της τρίχας.

Η φυσιολογική τριχόπτωση οφείλεται στο ότι οι τρίχες δεν βρίσκονται όλες στην ίδια φάση ανάπτυξης: καθημερινά κάποιες αναγεννώνται και άλλες πεθαίνουν. Έτσι, το να χάνει κάποιος έως 100 τρίχες την ημέρα είναι κάτι φυσιολογικό. Η απώλεια δείχνει ότι τελείωσε ο κύκλος ζωής του στελέχους της τρίχας και από τον θύλακο θα βγει ένα καινούργιο.

Σύμφωνα με δερματολόγους η απώλεια τριχών τον Αύγουστο είναι μια εξελικτική διαδικασία. Το δέρμα του κεφαλιού συγκρατεί τις τρίχες τους πιο ηλιόλουστους μήνες για να προστατεύσει το κεφάλι από τα ηλιακά εγκαύματα. Στην εκπνοή του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν.

Αποφεύγετε γενικά να κάνετε μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά σας μετά την άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς για παράδειγμα, οι βαφές και οι χημικές διεργασίες έχουν επιπτώσεις στους θύλακες των τριχών.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ