Βουλή: Σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - Ενημέρωση ΑΝ.ΕΛ από Τσακαλώτο

θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου

Λίγο πριν κατατεθεί σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσει στις 12 το μεσημέρι τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για πληθώρα μέτρων που εμπεριέχονται σε αυτό και αφορούν τόσο το κλείσιμο της Δ’ αξιολόγησης όσο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου. Έτσι, βάσει του προγραμματισμού, οι διατάξεις θα μπουν προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ μια μέρα αργότερα θα εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, όπως είχε αναφέρει κατά το παρελθόν το Newpost, προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα περιέχονται και σε άλλα νομοσχέδια, όπως αυτό του υπουργείου Παιδείας, καθώς και σε εκείνο για το πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕ που θα κατατεθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για τα προαπαιτούμενα και το μεσοπρόθεσμο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγραψε το Newpost, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως δεν είναι επί της παρούσης να γίνει η συζήτηση για τις συντάξεις και παραδέχτηκε πως θα υπάρχουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε λαϊκές περιοχές.

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε επίσης