Χωρίς κλιματισμό αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας- Ερώτηση από τον Ιάσονα Φωτήλα

Στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν πολίτες και προσωπικό λόγω έλλειψης κλιματισμού στις αίθουσες και στα γραφεία μιας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Τις τελευταίες μέρες από τη μια η αυξημένη θερμοκρασία και από την άλλη η πολυκοσμία έχουν κάνει το πρόβλημα ιδιαίτερα αισθητό. Η μονάδα του κλιματισμού δεν είναι επισκευάσιμη και χρειάζεται εξ ολοκλήρου η αντικατάστασή της. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν έχει γνώση του προβλήματος και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Χωρίς κλιματισμό αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας

 

Βρισκόμαστε ήδη στη θερινή περίοδο και ο υδράργυρος έχει αρχίσει να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα. Η αντιμετώπιση της ζέστης όμως δεν είναι δυνατή στις αίθουσες και στα γραφεία μιας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας λόγω της ζημιάς που έχει υποστεί το σύστημα κλιματισμού. Και παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες επισκευής του, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα λύση γιατί η μονάδα του κλιματισμού δεν είναι επισκευάσιμη και χρειάζεται εξ ολοκλήρου να αλλαχτεί. Το πρόβλημα όμως γίνεται ήδη αισθητό στους πολίτες και στο προσωπικό των δικαστηρίων αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές αλλά λόγω και της πολυκοσμίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να επιλυθεί άμεσα, γιατί η απονομή δικαιοσύνης πρέπει να γίνεται σε κλίμα νηφαλιότητας. Οι φορείς του δικαστηρίου έχουν αποστείλει προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου αίτημα διάθεσης σχετικού κονδυλίου επισημαίνοντας το επείγον του αιτήματος.

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Είναι σε γνώση του το μείζον πρόβλημα που παρατηρείται σε αίθουσες και γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας με τη μη λειτουργία της μονάδας κλιματισμού και την ανάγκη άμεσης αντικατάστασής της;
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση επίλυση του προβλήματος και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αυτών ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι πολίτες και το προσωπικό των δικαστηρίων;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Ιάσονας Φωτήλας

Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

Διαβάστε επίσης