Ο Νίκος Νικολόπουλος για την άρση ασυλίας του - Ευθεία επίθεση σε Κατσανιώτη - Φωτήλα

"πρέπει να δικαιολογήσουν την ψήφο τους"

Μέσω ανοικτής επιστολής ο ανεξάρτητος Αχαιός Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλά για την πρόσφατη άρση της ασυλίας του. 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η υπερψήφιση από τη Βουλή της άρσης ασυλίας μου υπήρξε ένα άθροισμα ψήφων με κατανοητή σε μεγάλο βαθμό προέλευση και αιτία.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Δεν περίμενα καμία διαφορετική αντιμετώπιση από βουλευτές που εμφανίζονται ως άθεοι ή εν πάση περιπτώσει, δικαιολογούν την αριστεροσύνη τους και τον δήθεν προοδευτισμό τους σε απόψεις και νομοσχέδια που κινούνται αντίθετα στις πεποιθήσεις των Χριστιανών Ορθοδόξων, σημειώνοντας πάντως ότι υπήρξαν και αριστεροί βουλευτές που δεν στήριξαν την άρση ασυλίας γιατί παρά το ιδεολογικό χάσμα που μας χωρίζει αρνήθηκαν να λοβοτομήσουν την κοινοβουλευτική ελευθερία λόγου και διακίνησης ιδεών.

Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου όμως πως συνάδει η υπερψήφιση της πρότασης άρσης ασυλίας από βουλευτές που δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, επιζητούν τη στήριξη και ψήφο του χριστεπώνυμου λαού αλλά άμεσα ή έμμεσα γίνονται διώκτες των χριστιανικών απόψεων και υπερασπιστές μίας φανατικής μειοψηφίας των σύγχρονων διωκτών της χριστιανικής ηθικής.

Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι οι συνάδελφοι κ.. Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας πρέπει να δικαιολογήσουν την ψήφο τους ως ένας εκ της μικρής μειοψηφίας των Βουλευτών της ΝΔ, που δέχτηκαν να είναι στη Βουλή και να συμβάλλουν στην άρση ασυλίας ενός χριστιανού βουλευτή, εις βάρος του οποίου η μόνη μομφή είναι ότι υπερασπίζεται σθεναρά την ελληνορθόδοξη οικογένεια και δεν κάμπτεται από το κύμα εκφοβισμού και εκμαυλισμού της.

Εννοείται ότι την ξεκάθαρη απάντηση των συναδέλφων δεν έχω, προσωπικά καμία ανάγκη. Εγώ επαναλαμβάνω πάλι και πολλάκις: Ευτυχώς που υπάρχει και η Δικαιοσύνη! Την οφείλουν όμως στους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας και ιδιαίτερα στους πολλούς θεοσεβούμενους και θεοφοβούμενους από τους οποίους ζητάει ψήφο.

Σε αυτούς πρέπει να απαντήσουν εάν είναι χριστιανός η... "χριστιανός α λα καρτ" και αν πάνω από τον Θεό βάζουν πιθανά "θελήματα" της κομματικής ηγεσίας του (τα οποία μάλιστα, η πλειοψηφία των συναδέλφων του αρνήθηκε) ή τον φόβο του μήπως και κατηγορηθούν ως συντηρητικοί και "ομοφοβικοί" από την μειοψηφία των... ετεροφοβικών.

Οι θολές εποχές έχουν ανάγκη από ξεκάθαρες κουβέντες, ειδικά από τους πολιτικούς. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ποιός είναι ο καθένας μας και... σε ποιον Θεό πιστεύει.

Ελπίζω οι συνάδελφοι να το τολμήσουν. Έστω και τώρα...

Φιλικά  

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Διαβάστε επίσης