ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας. Αύριο η συνέχεια του Σεμινάριου ”Αξιολόγηση και αποτίμηση βλαβών έπειτα από σεισμό”

Πρόσκληση Συμμετοχής σε όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς

Η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί αποκλειστικά ζήτημα της συντεταγμένης πολιτείας.

Τις κρίσιμες εκείνες ώρες ο τεχνικός κόσμος πρέπει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς την κοινωνία. Όλοι οι μηχανικοί, με εφόδια την επιστημονική τους επάρκεια και την επαγγελματική τους ευσυνειδησία θα κληθούν άμεσα να αξιολογήσουν, να επέμβουν και να θεραπεύσουν τις συνέπειες των καταστροφών αυτών.

Τα τελευταία χρόνια νέοι τρόποι, νέα υλικά, νέες μεθοδολογίες έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιας μορφής «προκλήσεις», επομένως και οι μηχανικοί απαιτείται να ενημερωθούν.

Το ΤΕΕ/ΤΔΕ τόσο ως επιστημονικός φορέας των μηχανικών, όσο και ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας έχει ήδη αναλάβει τεκμηριωμένες δράσεις με θέσπιση του Μητρώου Εθελοντών Μηχανικών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Το ΤΕΕ/ΤΔΕ στοχεύει ευρύτερα, μέσω μιας συνεχούς διαδικασίας επιμόρφωσης, στη δημιουργία μιας υποστηρικτικής στελεχιακής δομής από Διπλωματούχους Μηχανικούς, ικανής να συνδράμει τις Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς Πολιτικής Προστασίας του Κράτους σε Περιφερειακό Επίπεδο όταν αυτό απαιτηθεί.

Στο ανωτέρω πλαίσιο εντάσσεται και το παρόν τριήμερο σεμινάριο με θέμα :

”Αξιολόγηση και αποτίμηση βλαβών έπειτα από σεισμό” που συνδιοργανώνεται από το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 06/06 & 11/06 στην ισόγεια αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΔΕ (Τριών Ναυάρχων 40).

Σημειώνεται ότι όσοι διπλωματούχοι μηχανικοί παρακολουθήσουν το τριήμερο σεμινάριο θα έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να εγγραφούν στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών, ενώ θα λάβουν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Διαβάστε επίσης