Στη Θράκη ο Τούρκος υποψήφιος πρόεδρος Ιντζέ

θα επισκεφτεί την Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ έχει προγραμματιστεί ομιλία του

Ανησυχία και αντιδράσεις προκαλεί η είδηση της επίσκεψης στη Θράκη, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου της Τουρκίας, του υποψήφιου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρία  Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ο κ. Ιντζέ θα επισκεφτεί την Κομοτηνή και στη συνέχεια την Ξάνθη, ενώ έχει προγραμματιστεί ομιλία του στο προαύλιο του Κέντρου Τουρκικής Νεολαίας.

Σύμφωνα με τον «Χρόνο» ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα βρίσκεται στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνή στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον αύλειο χώρο της αποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Εκεί θα γίνει ομιλία ανοιχτή στο κοινό, παρουσία μάλιστα δέκα βουλευτών που συνοδεύουν τον Τούρκο υποψήφιο, όπως και αυτοδιοικητικών από την γειτονική χώρα, προσκείμενων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, τόνισε ότι τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζονται θεσμικά και σε καμιά περίπτωση, μια ιδιωτική επίσκεψη Τούρκου πολιτικού στην Θράκη, δεν μπορεί να συνδυαστεί με προεκλογική ομιλία. Όπως τόνισε μάλιστα, καλό θα ήταν να περιμένουμε γιατί όλη αυτή η ιστορία με τον Ιντζέ, μπορεί να διαψευστεί.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αντίδραση από την ελληνική Κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Ιντζέ στην Θράκη.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, υποστήριξε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει εκλεκτορικό σώμα στην Θράκη, που να ψηφίζει στις τουρκικές εκλογές, δεν νοείται να επιτραπεί στον Ιντζέ να πραγματοποιήσει ομιλία.

Επίσης και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση και ψυχραιμία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν νοείται ότι η Θράκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο αντιπαράθεσης για τις εκλογές στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης