"Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων Ελλάδας 2018" στην ACHAIA CLAUSS με σημείο συνάντησης - εκκίνησης την Kάβα Δανιηλίδος

Η Ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas, σας καλεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30 π.μ., να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του Οινόκαστρου της ACHAIA CLAUSS, στο Πετρωτό Πατρών, στα πλαίσια του εορτασμού για τις "Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων Ελλάδας 2018", με σημείο συνάντησης - εκκίνησης την Kάβα Δανιηλίδος , στο Παλαιό Οινοποιείο.

Το Σαββατοκύριακο  26-27 Μαΐου 2018, τα Οινοποιεία όλης της Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Οι "Ανοιχτές Πόρτες" γιορτάζονται φέτος για 14η χρονιά στην υπόλοιπη Ελλάδα και για 135η χρονιά στην ACHAIA CLAUSS. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού είναι η διοργάνωση "γεγονότων" με επίκεντρο το κρασί και η γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς , τα Οινοποιεία και τον Πολιτισμό, που αυτά μεταφέρουν.

Η ACHAIA CLAUSS είναι η οινοποιία η οποία καθιέρωσε στην Ελλάδα τον θεσμό τουοινοτουρισμού και του "Ανοικτού Οινοποιείου", όταν για πρώτη φορά άνοιξε τις καστρόπορτες της το 1885 και υποδέχθηκε την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας, την Σίσσυ. Από τότε μέχρι σήμερα, οι Πύλες της παραμένουν ανοικτές καθημερινά για τους επισκέπτες της, οι οποίοι σε αριθμό ξεπερνούν τις 80.000 ετησίως. Βασιλείς και Πρίγκιπες, Κυβερνήτες, Διπλωμάτες, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Απλοί επισκέπτες, που όλοι αφήνουν το ξεχωριστό τους αποτύπωμα στα εκατοντάδες Βιβλία Επισκεπτών.

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στις 10:30 π.μ., η ACHAIA CLAUSS μοιράζεται τα δημιουργήματά της με τους φίλους των Patrinistas , σε έναν απαράμιλλης ομορφιάς τόπο, στο Πετρωτό Πατρών. Με την συνδρομή της Ξεναγού Αντωνίας Ράπτη, θα πραγματοποιηθεί μια εκτενέστερη γνωριμία με την Gutland - το Κτήμα του Gustav Clauss - ξεναγώντας μας στο Παλαιό Οινοποιείο, το Βαρελάτικο και το Αυτοκρατορικό Κελάρι. Στη συνέχεια η ACHAIA CLAUSS θα τιμήσει τον επί δεκαετίες πολύτιμο συνεργάτη της γεωπόνο-ειδικό της αμπελουργίας και δημιουργό του αμπελώνα της, κύριο Χαράλαμπο Κοτίνη, ο οποίος έχει βραβευτεί και από την Ακαδημία Αθηνών και μετά θα ακολουθήσει οινογευσιγνωσία των προϊόντων υπό την καθοδήγηση των Οινολόγων του Κτήματος. Η κυριακάτικη εορταστική εκδήλωση θα κλείσει με ξενάγηση στην Έπαυλη του Clauss.

Σας περιμένουμε να περάσουμε μαζί την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, στους ανθισμένους κήπους του παλαιότερου Οινοποιείου της Ελλάδας, κάτω από τις καταπράσινες κορφές του Παναχαϊκού, δίπλα στο φαράγγι του Φίλιουρα, με θέα στον Πατραϊκό και την ακτογραμμή της Αιτωλοακαρνανίας.