Η ΝΔ συνεχίζει να εκτελεί συμβόλαια οικονομικών συμφερόντων που δεν πρόλαβε να τελειώσει

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε κάθε μορφή βίας ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "News247" τονίζοντας πως δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ενώ τάχθηκε κατά των συμψηφισμών των δυο άκρων.

Στη «σκιά» της επίθεσης που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, άσκησε κριτική στην ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν καταδικάζει απερίφραστα την ακροδεξιά ρητορεία που αναπτύσσεται, προσθέτοντας μάλιστα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διαφοροποιηθεί από τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Συνεχίζοντας την κριτική του για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «έχουν ξεφύγει τελείως στη ΝΔ» για να προσθέσει ακολούθως, «συνεχίζει (η ΝΔ) να εκτελεί συμβόλαια των οικονομικών συμφερόντων που εκτελούσε πριν και δεν πρόλαβε να τα τελειώσει», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση πολιτικό φορέα της κοινωνικής καταστροφής. Με αφορμή την υπόθεση Νοβάρτις και όσα ακολουθούσαν με την επιστροφή της δικογραφίας στην τακτική δικαιοσύνη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ τονίζοντας πως είναι συνδεδεμένη τόσο με τη διαπλοκή όσο και με σειρά σκανδάλων που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Και πρόσθεσε πως όλο το σύμπλεγμα πολιτικών - οικονομικών ελίτ και τραπεζιτών έχουν ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα «και ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τι έγινε». Κλείνοντας την τοποθέτησή του για τα περιστατικά βίας υπογράμμισε πως «δεν μπορεί κανείς να έχει ιδεολογική σχέση με τη βία, είναι μακρυά από εμάς. Δεν υπάρχει κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίζει την καλή και την κακή βία».

Ο Πάνος Ρήγας επιτέθηκε στην ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας πως ζητούν εκλογές τώρα που βλέπουν πως η κυβέρνηση της Αριστεράς βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και καθιστά σαφείς τις διαχωριστικές της γραμμές με το παλαιό πολιτικό σύστημα. Όπως τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ένα στενό δημοσιονομικό πλαίσιο η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, καθώς έβαλε στο επίκεντρο την κοινωνία. Κάνοντας αναφορά σε ορισμένα από όσα έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, ο κ. Ρήγας σημείωσε την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αλλά και τη μείωση της ανεργίας. Στο κοινωνικό κομμάτι, επανέλαβε την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, με την παράλληλη ενίσχυση του, τις αλλαγές στην παιδεία ενώ προανήγγειλε παρεμβάσεις στους μισθούς και τη φορολογία τον Σεπτέμβριο.