Μια ξεχωριστή βραδιά για Την Μητέρα Παναγία και τη μητέρα - ΦΩΤΟ

ΣΤΗΝ ΠΆΤΡΑ

Την Κυριακή 13 Μαΐου ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του Γηροκομειού "Παναγία η Γηροκομήτισσα ",  τίμησε σε ειδική εκδήλωση τη Γιορτή της μητέρας και Της Μητέρας Παναγίας. 
Το ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, δίπλα ακριβώς στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας, αποδείχθηκε ένα άριστο σκηνικό για την εκδήλωση. 
Το πολυπληθές κοινό «ταξίδεψε» νοερά σε άλλες εποχές με τη βοήθεια γνωστών αλλά και άγνωστων στίχων για Την Παναγία και τη μητέρα, ενώ με ευλάβεια παρακολούθησε τις ψαλμωδίες που αντήχησαν στον πατραϊκό ουρανό από την «Πανύμνητο βυζαντινή γυναικεία χορωδία», που άριστα διηύθυνε η μαέστρος Αφροδίτη Χρυσανθακοπούλου. 
Η ζεστή, εγκάρδια και γεμάτη μηνύματα ομιλία του Ηγούμενου της Μονής π. Συμεών Χαντζή, ο γλαφυρός λόγος του θεολόγου Σωκράτη Νίκα, οι καθηλωτικές απαγγελίες της Μάρθας Βασκαντήρα και του Αλέξανδρου Ντζούνα, οι "αγγελικές " φωνές της Ιωάννας Ζιάκου και της Ανδριάννας Τσαγκάρη ενθουσίασαν το κοινό. 
Η υπέροχη Ορχήστρα του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων με τη μαέστρο της Δήμητρα Αψώμοτου και ο εκφραστικός χορός της Καππαδοκίας «Σέητα-τα», από τις Λαμπρινή Αιβαλιώτη και Κωνστάντζα Κοσμάτου, ολοκλήρωσαν με τον ωραιότερο τρόπο τη βραδιά. 
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος,  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη -Θεοδωρακοπούλου και η Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του Γηροκομειού, Μαρία Δεληγιάννη. 
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή. 

(Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Α. Καλογερή)