Χάρρυ Κλυνν: Η λατρεία του για το ποδόσφαιρο και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς

Μεγάλη αγάπη του Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο κι όχι μόνο, υπήρξε ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Το 1980 μάλιστα ηγήθηκε μίας ομάδας Ποντίων και φίλων του συλλόγου της γενέτειράς του, του Απόλλωνα Καλαμαριάς που υπήρξε η μεγάλη του αγάπη.

Σκοπός της ομάδας αυτής ήταν η αποκατάσταση του ονόματος του ποδοσφαιρικού σωματείου που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Απόλλωνα Πόντου.

Η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη, αφού η ομάδα κατά το διάστημα της προεδρίας του αποκτά γήπεδο, επανέρχεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία έπειτα από 20 χρόνια, αποκτά υποδομές, φυτώριο και γύρω της συσπειρώνει παλιούς και νέους φίλους. 

Ο Χάρρυ Κλυνν προχωρά και σε προτάσεις αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή της σύγκρουσης του 1988 μεταξύ συλλόγων και πολιτείας, η οποία οδηγεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά σε διακοπή του πρωταθλήματος. Την εποχή εκείνη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περνάει νέα μεγάλη κρίση. 

H Πολιτεία αφαιρεί τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και την παραχωρεί στην ΕΠΟ. Ομόφωνα όλες οι ομάδες προτείνουν για πρόεδρο της ΕΠΑΕ τον Xάρρυ Kλυνν. 

O Xάρρυ Kλυνν αναλαμβάνει την προεδρία, αναδιοργανώνει την EΠAE, έρχεται σε επαφές με τη FIFA και την UEFA, και προτείνει όρους που είναι εξαιρετικά ελκυστικοί και η Πολιτεία δεν μπορεί να αρνηθεί. Το πρωτάθλημα τελικά ξαναγυρίζει στην ΕΠΑΕ. 

Τρία χρόνια αργότερα αποχωρεί από την προεδρία του ιστορικού συλλόγου, καθώς η πρότασή του για την καθιέρωση ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των ΠΑΕ.