Στον Εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη

στο δημοτικό συμβούλιο θα τοποθετηθεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονικης

Ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης εμφανίζονται σήμερα Δευτέρα οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο, Έλληνες ο ένας με καταγωγή από την Γεωργία.

Ο πρώτος είναι εκείνος που καταγράφηκε να σπάει το τζάμι του αυτοκινήτου του κ. Μπουτάρη. Ο ίδιος τραυματίστηκε και οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο νοσοκομείο όπου πήγε για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες της αστυνομίας, έχουν ταυτοποιηθεί 8 ακόμη άτομα τα οποία καταζητούνται.

Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μεσημέρι, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί για τα γεγονότα.


Ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση 

Την εντονότατη αντίδραση του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, Ποντίων, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Το Μαξίμου έκανε λόγο για ακροδεξιούς τραμπούκους, η ΝΔ για φασιστική επίθεση πατροδοκάπηλων,  η Φώφη Γεννηματά μίλησε για σύγχρονους κοτζαμάνηδες.  

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης