Νοσοκομείο Ρίου: Κανονικά τα χειρουργεία - Στάση εργασίας σήμερα των εργαζόμενων

από τις 7 έως τις 10 το πρωί

Στην ανάκληση της αποφάσης για την επ αόριστον αναστολή των χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια", προχώρησαν οι γιατροί του χειρουργικό τομέα, όμως για σήμερα Δευτέρα, το Σωματείο Εργαζομένων έχει προγραμματίστει τρίωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως μετά την σύσκεψη για το θέμα στο Υπουργείο Υγείας, υπεγράφη η τ αύξηση του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στο σύνολό του, κατά 300.000 ευρώ, δρομολογούνται τα εξής:

Η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στη διαδικασία προμήθειας εξοπλισμού για τις επιπλέον κλίνες στη ΜΕΘ, ώστε να λειτουργήσουν συνολικά 19. Επίσης, και μέσω της Περιφέρειας, το φθινόπωρο, μετά από 16 χρόνια, θα αλλάξει εκ βάθρων όλος ο εξοπλισμός της μονάδας.

 Μέχρι να γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού, θα υπάρξει δανεισμός από τις μονάδες των περιφερειακών νοσοκομείων, οι οποίες δεν λειτουργούν. Ηδη ξεκίνησε η έρευνα και από Δευτέρα θα γίνει η μεταφορά.

Όσον αφορά το προσωπικό τι αποφασίστηκε η αξιοποίηση του υπάρχοντος έμε τη διαδικασία της εσωτερικής ανακατανομής και η μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού από άλλες δομές εκτός νοσοκομείου.

Επίσης, στο επόμενο δίμηνο, θα δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, μέσω του οποίου θα καλυφθούν σημαντικές ανάγκες. Η δέσμευση που υπήρξε, ήταν, για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ που θα ανοίγει, να εξασφλαίζεται και το προσωπικό.


 

Διαβάστε επίσης