Απόψε η μεγάλη μάχη Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ στον τελικό της Euroleague

Στο Βελιγράδι χτυπάει σήμερα η «καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς απόψε στις 21.00 (Novasports 1) η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπουν στην «STARK ARENA» με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Η «βασίλισσα», που φτάνει για 18η φορά σε τελικό και διεκδικεί το 10 ευρωπαϊκό της ιστορίας της, θέλει να πάρει τον πρώτο της τίτλο εκτός συνόρων μετά το 1980, καθώς έκτοτε έχει πανηγυρίσει την κούπα μόνο το 1995 στη Σαραγόσα και το 2015 στη Μαδρίτη. 

Στον ημιτελικό η Ρεάλ θριάμβευσε επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς επιβλήθηκε με 92-83 των Ρώσων και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ.

Στην αντίπερα όχθη η Φενέρμπαχτσε που συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό θέλει να κάνει το repeat, την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα διεκδικήσει το 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην σπουδαία προπονητική του καριέρα.
Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας, φτάνει στον έκτο τελικό της καριέρας του και θα παλέψει για την τέταρτη Ευρωλίγκα της καριέρας του, μετά από τους δύο με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και τον περσινό με τη Φενέρ. 

Η τουρκική ομάδα στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της Παρασκευής επικράτησε με 76-67 της Ζαλγκίρις, καταφέρνοντας να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Πρόκειται για μια μονομαχία ανάμεσα στη δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης (85,86 πόντοι ανά αγώνα) και την καλύτερη άμυνα (75,86 πόντοι κατά μέσο όρο). 

Στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες «μοίρασαν» τις νίκες έχοντας κερδίσει η μία στην έδρα της άλλης. 
Η Ρεάλ πέρασε με 79-77 από την Πόλη και η Φενέρ με 86-83 από τη Μαδρίτη. 

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στον ημιτελικό του Final Four του 2015 στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να νικά 96-87. Συνολικά έχει το πάνω χέρι με 13 νίκες σε 21 ματς από το 2000 και μετά.
Διαιτητές του μεγάλου τελικού θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία). 

Στον μικρό τελικό του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, το τζάμπολ του οποίου είναι προγραμματισμένο για τις 18.00 (Novasports 1), η Ζαλγκίρις και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αναμετρηθούν για την τρίτη θέση.