Νίκος Νικολόπουλος: Ήταν τέχνασμα η «Μακεδονία του Ιλιντεν» για μια δήθεν λιγότερο «επώδυνη λύση»;

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:
«Προσβάλλεται το εθνικό μας συναίσθημα όσο πιο έντονη γίνεται η υποχωρητικότητά μας στο ζήτημα της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων.


Η τελευταία εκδοχή της «Μακεδονίας του Ιλιντεν» είναι η χειρότερη, μακράν κάθε προηγούμενης.
Δεν μπορώ να κατανοήσω, γιατί η Κυβέρνηση διολισθαίνει σε «ατιμωτικές» συζητήσεις με τον Ζάεφ, αντί να τηρήσει ανυποχώρητη στάση. Οι Σκοπιανοί έχουν την ανάγκη μας. Πότε θα το καταλάβει αυτό η Κυβέρνηση Τσίπρα;

Ακόμη κι αν πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα, μόνο οργή προκαλεί. Είναι δυνατόν να ξεφουρνίζουν την «Μακεδονία του Ιλιντεν» με το σκεπτικό της απόρριψης, για να μας φέρουν μετά μια δήθεν πιο βατή και λιγότερο «επώδυνη λύση»;

Ποια πολιτικά κόμματα θα αναλάβουν έναντι του Ελληνικού λαού την βαριά ευθύνη για την εκποίηση της ιστορικής κληρονομιάς μας; Αν συμβεί τότε με όρους ιστορικούς θα έχουμε ήδη χάσει λοιπόν, και θα απομένει η πιστοποίηση της ήττας με την υπογραφή της συμφωνίας. 

Από εκεί και πέρα ένα είναι σίγουρο.

Το κείμενο της όποιας συμφωνίας θα αξιολογηθεί συνολικώς.

Ο Ελληνικός λαός και οι Μακεδόνες όπου γης δεν συνεργούν σ’ ένα τέτοιο εθνικό ατόπημα. Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική»!