Τα παραλειπόμενα του βασιλικού γάμου

Σε περίπου έξι εκατομμύρια ανέρχονται τα tweets τα οποία αναρτήθηκαν το Σάββατο για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφορικής και υπηρεσιών Visibrain.

Ειδικότερα, από τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) ως τις 21:00 το βράδυ, είχαν γίνει 5.958.397 αναρτήσεις σε όλον τον κόσμο για το γεγονός, εκ των οποίων σχεδόν 4,5 εκατομμύρια με το hashtag #RoyalWedding, ανακοίνωσε η εταιρεία που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Το ίδιο διάστημα στις 29 Απριλίου 2011, ημέρα του γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, είχαν αναρτηθεί 1.774.435 tweets, πάντα κατά την Visibrain.

Στο μεταξύ, σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο στέκεται σε παραλειπόμενα του γάμου, καθώς και σε γεγονότα που ξεχώρισαν.

Περπάτησε μόνη

Η Μέγκαν Μαρκλ εισήλθε μόνη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον πύργο των Ουίνδσορ, ακολουθούμενη από τα παρανυφάκια της και έφτασε μέχρι τη μέση της διαδρομής προς το ιερό, όπου την περίμενε ο πρίγκιπας Κάρολος. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και πεθερός της, της έδωσε το χέρι και τη συνόδευσε ως το ιερό όπου την περίμενε ο πρίγκιπας Χάρι.

Η Μέγκαν, γνωστή για τις φεμινιστικές της απόψεις, φέρεται να είχε σχεδιάσει να κάνει αυτή τη διαδρομή μόνη ακόμη και προτού γίνει γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να τη συνοδεύσει ο πατέρας της Τόμας Μαρκλ, εξαιτίας μια εγχείρησης που τον κράτησε στο Μεξικό.


Ο Αμερικανός πάστορας

Ο Αμερικανός αιδεσιμότατος Μάικλ Κάρι, ο πρώτος Αφροαμερικανός επικεφαλής της αμερικανικής, αγγλικανικής εκκλησίας, έκλεψε την παράσταση με το κήρυγμά του.

Ο Κάρι, τον οποίο είχε προσκαλέσει στον γάμο η Μέγκαν Μαρκλ, στάθηκε στη δύναμη της αγάπης σε ένα κήρυγμα έντονο και γεμάτο ζωντάνια, που ερχόταν σε αντίθεση με τον αυστηρό τόνο που είναι συνηθισμένος στους βασιλικούς γάμους, ενώ έκανε και αναφορά στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Οι πρώην

Η Κρεσίντα Μπόνας και η Τσέλσι Ντέιβι, δύο από τις πρώην φίλες του πρίγκιπα Χάρι ήταν μεταξύ των καλεσμένων. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν σταματούσαν να περιεργάζονται τα πρόσωπά τους, αναζητώντας ένα βλέμμα που να μπορέσουν να ερμηνεύσουν.


Ο Τζορτζ Κλούνεϊ

Μεταξύ των διάσημων καλεσμένων ήταν και ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, που μαγνήτισε τα φλας των φωτογράφων με τα συνεχή του χαμόγελα, τον χαιρετισμό προς έναν αστυνομικό μπροστά από το παρεκκλήσι, αλλά και την επιλογή του κοστουμιού του. Αντίθετα με τους υπόλοιπους καλεσμένους, οι οποίοι επέλεξαν σκούρα χρώματα, ο Κλούνεϊ φορούσε ένα ανοικτό γκρι κοστούμι, ενώ η σύζυγός του και δικηγόρος υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Αλαμουντίν ένα έντονο κίτρινο σύνολο και καπέλο.

Από την πλευρά του ο Βρετανός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ «συνελήφθη» να μασά τσίχλα την ώρα που κατευθυνόταν στο παρεκκλήσι, ωστόσο κέρδισε κολακευτικά σχόλια για την εμφάνισή του, όπως και σύζυγός του -πρώην μέλος του συγκροτήματος Spice Girls- Βικτόρια.

Οι ατάκες του πρίγκιπα Χάρι

Ο 33χρονος πρίγκιπας Χάρι ευχαρίστησε τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, που του παρέδωσε τη νύφη, με τη φράση «ευχαριστώ, μπαμπά», ενώ στρεφόμενος στη μέλλουσα σύζυγό του, της είπε φανερά ενθουσιασμένος «είσαι υπέροχη». Μετά την τελετή και αφού άρχισε να χαλαρώνει από το άγχος, σχολίασε πως είναι έτοιμος για ένα ποτό.