19χρονη παιδοκτόνος: Δε ζητάω συγγνώμη από κανέναν, μόνον από τον Θεό -Το μωρό ήταν...απειλή

Ανατριχιαστική η απολογία της

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία της η μητέρα της 19χρονης που τον περασμένο Φεβρουάριο βοήθησε την κόρη της να πετάξει σεκάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το νεογέννητο βρέφος της .

Αντιθέτως η τύχη της 19χρονης θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή- εισαγγελέα με τον πρώτο να έχει την άποψη ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη και τον δεύτερο ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο, η 19χρονη βρεφοκτόνος θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό.

Αισθάνθηκα απειλή....

« Ίσως να έπνιξα και με τα ίδια μου τα χέρια το μωρό...Αισθάνθηκα ότι μου απειλεί τη ζωή...» είπε η 19χρονη κατά την απολογία της στον ανακριτή περιγράφοντας με λεπτομέρειες που σοκάρουν τα όσα προηγήθηκαν αλλά και τα όσα ακολούθησαν της γέννησης του βρέφους που πέταξε με τη βοήθεια της μητέρας της σε κάδο απορριμμάτων τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή είπε πως έκανε εφήμερες σχέσεις με αγόρια που γνώριζε στο διαδίκτυο και εκτός, αποζητωντας την επιβεβαίωση. «Ανέβαζα στημένες φωτογραφίες που να μη φαίνεται το σώμα μου. Το ότι λειτουργούσαν ερωτικά μαζί μου, μου κινητοποιούσε τη μηδενική μου αυτοπεποίθηση και αισθανόμουν ποθητή...Ήταν ένας τρόπος να αισθάνομαι ότι αξίζω λίγο κι εγώ....».

Τον πατέρα του μωρού τον γνώρισε μέσω Facebook και συνευρέθηκε μαζί του μια φορά. Όταν τον Δεκέμβρη του 2017 κατάλαβε ότι είναι έγκυος, όπως λέει « πάγωσα και πανικοβλήθηκα...τα πάντα γύρω μου κάθε ημέρα ήταν μαύρα. Τι θα πει η οικογένεια μου; Τι θα πουν οι συμμαθητές μου; Ήμουν ούτως ή άλλως απομονωμένη. ...Η εγκυμοσύνη ήταν ανεπιθύμητη αλλά δεν μπορούσα πλέον να την διακόψω....Προείχε να μην μάθει κανένας τίποτα...Πέρασα μόνη μου το βαρύ φορτίο....Δεν είχα σκεφτεί για μετά τι θα κάνω...Όσο πλησίαζε ο καιρός πάγωνα με τη σκέψη όχι ότι θα βγει ένα παιδί από μέσα μου αλλά πως θα κάνω ολόκληρο τοκετό μόνη μου....Έψαχνα στο internet για video που δείχνουν πώς γίνεται....».

Κατά τους ισχυρισμούς της, γέννησε ακολουθώντας όσα είχε δει σε video, με την μητέρα της να βρίσκεται έξω από την τουαλέτα. « Το πήρα αγκαλιά. Ίσως κάποια στιγμή να αισθάνθηκα να με δαγκώνει στο στήθος...Αισθάνθηκα ότι το παιδί μου απειλεί τη ζωή από δω και πέρα, αισθάνθηκα νοσηρή αποστροφή για εκείνο. Νοσηρές ενοχές σαν να έκανα το χειρότερο κακό στον κόσμο και ξεφτίλα τον εαυτό μου και την οικογένειά μου....Ήμουν βυθισμένη στην παράνοια. Το μυαλό μου «έφυγε». Δεν με ενδιέφερε τίποτα πια. Αισθανόμουν ότι λυτρώθηκα όπως και να έχει. Εκείνη τη στιγμή βίωσα παρανοϊκό επεισόδιο- το παιδί με απειλούσε- το παιδί είναι ξένο προς εμένα- το παιδί είναι επικίνδυνο...».

Δεν ζητάω συγγνώμη από κανέναν, μόνον από το Θεό

Αφου γέννησε ζητησε από τη μάνα της να πετάξει το παιδί και εκείνη το έκανε. Οπως επέμεινε ωστοσο « η μάνα μου δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή στη διαδικασία...Ο,τι έγινε, έγινε από τα δικά μου χέρια...Δεν αναιρώ τα της προανακριτικης μου απολογιας ως προς τον τρόπο ...και σε αυτή τη φάση πιστέψτε με ότι δεν μπορώ καθαρά να ανακαλέσω το πως . Ισως με το κορδόνι, ισως και με τα χέρια μου. Έβαλα πριν χαρτι στο στόμα του γιατί έβλεπα αίμα. Σκέφτηκα ότι και με το χαρτι μπορεί να πνιγεί. ...Ζήτω συγγνώμη μόνο από το Θεό κι όχι από τους συνανθρώπους μου...Σε αυτόν που μου έκανε αυτό το δώρο κι εγω μολις το έπιασα στα χέρια μου αρρώστησε το μυαλό μου, αντι να αισθανθώ τη θέρμη της μητρότητας...Λυπαμαι παρα πολύ. Δεν ξέρω αν αξίζω άλλη ευκαιρία....»

Αναφερόμενη στις ημερες που ακολούθησαν λέει ότι « δεν ασχολήθηκα με το που είναι ή που το έβαλε η μητέρα μου. Το σημαντικό ήταν να βρισκεται μακριά από εμένα...Θα το ομολογούσα αν ήξερα ότι δεν θα διασυρθώ...».

Μητέρα της 19χρονης: Βρέθηκα σε πανικό

Η μητέρα της 19χρονης κατα τη δικη της απολογία επικαλέστηκε έντονα ψυχικά προβλήματα και υποστήριξε ότι η μόνη εμπλοκή της ήταν το να πετάξει το βρέφος στον κάδο : «Μετά από έντονη παράκληση της κόρης μου, από συναισθήματα συμπόνοια στο προσώπό της επειδή ήταν σε πανικό και πλήρη ψυχοσωματική διατάραξη έριξα τη σακούλα με το νεκρό νεογνό σε κάδο της περιοχής, επιθυμώντας να συντελέσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας της και να αποφευχθεί η καταδίωξη της...Βρέθηκα σε πανικό. Αιφνιδιάστηκα. Δεν ήμουν σε θέση να αξιολογήσω την κατάσταση σωστά....».

Πηγή: enikos.gr