Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: "Μέσα σ ένα μήνα μεταφέρθηκαν 115 ασθενείς σε άλλα ιδρύματα"! Τα τραγικά στοιχεία που "κλείνουν" τα χειρουργεία, παρουσίασαν οι γιατροί του τομέα - ΒΙΝΤΕΟ

σε σημερινή συνέντευξη τύπου

Οι επιστήμονες του χειρουργικού τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με επικεφαλής του τμήματος τον κ. Μέγα, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το πρωί της Πέμπτης, παρουσιάζοντας όπως είπαν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, λόγω έλειψης κλινών στη ΜΕΘ αλλά και όλων των άλλων σοβαρών προβλημάτων υποδομής, που έχει ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας. 

Οι επιστήμονες ιατροί, ανέφεραν ότι από τη Δευτέρα 21 Μαΐου, θα πραγματοποιούνται μόνο  τα επείγοντα περιστατικά θα χειρουργούνται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών"Παναγία Βοήθεια", κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Χειρουργικού Τομέα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. 

Μάλιστα, όπως είπαν έχει ζητηθεί ηδιακομικδή περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Μόνο μέσα ένα μήνα, όπως αποκάλυψαν οι γιατροί, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, 115 ασθενείς! 

Οι καθημεριές  αναβολές των τακτικών χειρουργείων λόγω της έλλειψης κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την κάλυψη του χώρου της ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών από διασωληνωμένους που κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, της έλλειψης αναισθησιολογικού εξοπλισμού και της αριθμητικής ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού, οδήγησαν στη λήψη της συγκριμενής απόφασης, εξήγησαν τα επιστημονικά μέλη του Χειρουργικού τομέα. 

Το θέμα πρόκειται να αποσχολήσει επίσης, τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με μέλη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΥΠΕ). 

 

 

 

 

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΑΡΑΤΟΥ

 

Διαβάστε επίσης