Νέα τουρκική πρόκληση: Απαγορεύτηκε απόπλους ελληνικού πλοίου από την Αλικαρνασσό

βρισκόταν σε προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή.

Η Λιμενική Αρχή της Αλικαρνασσού στην Τουρκία, απαγόρευσε την Τρίτη τον απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΗΛΙΑΣ Τ» από το ομώνυμο λιμάνι όπου βρισκόταν σε προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένη εκδρομή Κάλυμνος-Κως -Αλικαρνασσός και επιστροφή, ενώ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Αλικαρνασσό στις 4.00 το απόγευμα

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, η Τουρκική Λιμενική Αρχή εφάρμοσε το μέτρο της κράτησης τους Ελληνικού σκάφους, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει τους λόγους, αφού το εν λόγω σκάφος διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά και τηρεί όλους τους κανόνες διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Το «ΗΛΙΑΣ Τ» εκτελούσε την εκδρομή αυτή από Κάλυμνο προς Τουργκούτ Ρέις και Αλικαρνασσό, όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο, επέστρεψαν με άλλο σκάφος στο λιμάνι της Κω.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πιο πιθανό σενάριο είναι, το εν λόγω σκάφος να κρατήθηκε ως αντίποινα για την κράτηση στο λιμάνι της Κω την περασμένη Κυριακή του Ε/Γ «SEFER KAPTAIN 1» σημαίας Τουρκίας, στην Κω. Το πλοίο κρατήθηκε γιατί σε επιθεώρηση που έγινε, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας

 

Διαβάστε επίσης