Πολύτιμα tips για την ενυδάτωση του σώματος

Δώσε σημασία ακόμα και στον τρόπο που κάνεις μπάνιο...

Η διατήρηση της υγρασίας, δηλαδή η σωστή ενυδάτωση, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμένει η επιδερμίδα σου λεία και λαμπερή. Πρόκειται όμως και για το κλειδί που κάνει κυριολεκτικά κάθε κύτταρο του κορμιού σου να δουλεύει καλύτερα.

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πάντα κατά τη διάρκεια του ντους

Οι δερματολόγοι συνιστούν να προσέχεις το νερό να είναι χλιαρό ή και κρύο αν το αντέχεις (το ζεστό προκαλεί ξηρότητα). Υπάρχουν όμως επιπλέον tips που θα σας βοηθήσουν να ενυδατώνεις σωστά το δέρμα:

1. Απολέπιση
Είναι σημαντικό να απομακρύνεις αρχικά τα νεκρά κύτταρα ώστε να διευκολύνεις τη διείσδυση των ενυδατικών συστατικών της κρέμας που θα χρησιμοποιήσεις μετά.

2. Λάδι από σπόρους κάρδαμου
Άπλωσε το σε όλο το σώμα πριν συνεχίσεις με την ενυδατική λοσιόν. Περιέχει λινολεϊκό οξύ, το οποίο ενισχύει με φυσικό τρόπο την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στην ξηρότητα.

3. Οι σωστές συνθήκες
Η ενυδάτωση του δέρματος επηρεάζεται από την υγρασία που υπάρχει στο περιβάλλον. Όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδά της, τόσο καλύτερα λειτουργεί και το ενυδατικό προϊόν. Σε περίπτωση όμως που οι συνθήκες δεν ευνοούν κάτι τέτοιο, φρόντισε να έχεις μαζί σου κάποιο ιαματικό νερό σε μορφή σπρέι.