Πάτρα: Μετακινήσεις υπαλλήλων καταγγέλλονται στον Άγιο Ανδρέα

Ακόμη μια φορά με απόφαση, έγγραφο-τελεσίγραφο της 6ης Υ.Πε, βρεθήκαμε μπροστά σε μετακινήσεις, μετακινήσεις Συναδέλφων μας προς άλλες υπηρεσίες.
Παρά τις μεγάλες μας ελλείψεις, η 6η Υ.Πε με διαδικασίες ¨αποφασίζομεν και διατάσσομεν¨, μετά τις πρόσφατες μετακινήσεις Διοικητικών Υπαλλήλων μας στην 6η Υ.Πε, πρίν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 4/5/18, μετακίνησε δυο Συναδέλφους μας στο ΠΠΝΡΙΟΥ.
Οι προαναφερόμενες μετακινήσεις, που μπορεί να ήταν για μικρό χρονικό διάστημα, ξεχείλισαν το ποτήρι της αγανάκτησής μας, γιατί:
ü Ήταν μετακινήσεις μιας συνεχόμενης και προκλητικά επαναλαμβανόμενης διαδικασίας και πρακτικής, αμφισβητώντας πλήρως και κατ΄ επανάληψιν τις δικές μας αυξημένες ανάγκες και μεγάλες δυσχέρειες.
ü Ήταν μετακινήσεις που δεν ζητήθηκαν από την Διοίκηση για ουσιαστικούς λόγους, αλλά από μέλη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, φίλα προσκείμενους στους Διοικούντες της 6ης Υ.Πε και της Διοίκησης του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, ¨εργαζόμενοι¨ που λειτούργησαν ως παραδιοίκηση, πιθανά με αφορμή τις πρόσφατες εκλογικές τους διαδικασίες όπου ήθελαν να το παίξουν ¨παράγοντες¨ και στις οποίες ως γνωστόν υπέστησαν πανωλεθρία.
Για τις προαναφερόμενες μετακινήσεις, αξίζει να επισημάνουμε ότι ήταν ΑΜΕΣΗ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ η παρέμβασή μας και η διαμαρτυρία μας:
ü Τόσο από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας στην 6η Υ.Πε και προσωπικά στον Υποδιοικητή, τον Κον Κωστακιώτη, που υπέγραφε την σχετική απόφαση, ζητώντας του να πάρει πίσω την σχετική αυτή απόφαση.
ü Όσο και από πολυμελή αντιπροσωπεία του Σωματείου μας, που απαρτιζόταν από τους Πετρόπουλο, Λιώλη, Σταματόπουλο, Γιαννόπουλος και Ασλανίδη, μαζί με τους προς μετακίνηση Συναδέλφους, στον Διοικητή του Νοσοκομείου, όπου του ζητήσαμε να μην προχωρήσουν αυτές οι μετακινήσεις.
Δυστυχώς όμως παρά τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις μας και την σχετική επιστολή μας, που συνημμένα σας κοινοποιούμε, όχι μόνον δεν κατέστη δυνατόν να τις αποτρέψουμε, απεναντίας βρεθήκαμε απέναντι σε έναν Διοικητή ενδοτικότατο όπως φάνηκε με τις φθηνές του δικαιολογίες, έναν Διοικητή προκλητικότατο, με μια απρεπέστατη συμπεριφορά.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ λοιπόν τους αρμοδίους γι΄ αυτήν τους την πρακτική και ιδιαιτέρως τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την ακόμη μια φορά απαράδεκτη-απρεπέστατη και προκλητικότατη συμπεριφορά του, μια συμπεριφορά που σαφώς δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη και ανεκτή για πολύ ακόμη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, το συντομότερο δυνατόν να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, να σταματήσει το προκλητικότατο μπλοκάρισμα των μετατάξεων Εργαζόμενων προς το Νοσοκομείο μας και να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ όλους τους μετακινημένους από το Νοσοκομείο μας στην οργανική τους θέση, όπου επισημαίνουμε είναι αναγκαία και απαραίτητη.
Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
……………………………………………
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨
ΤΑΧ. ΔΝΣΗ: ΤΣΕΡΤΙΔΟΥ 1. Τ.Κ.26335. ΤΗΛ.: 2613601987. FAX.: 2613601986.
E-MAIL:[email protected] http://www.somippok.blogspot.com

 

ΑΡΙΘΜ.ΕΓΚΡ.117/85

 

Αριθμ. Πρωτ:.......392. ΠΡΟΣ: Διοίκηση 6ης Υ.Πε.
Πάτρα…….…..4.05.18. ΚΟΙΝ: Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και πιο συχνά, με αποφάσεις σας, έχουμε ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ από το Νοσοκομείο μας προς την 6η Υ.Πε και άλλες υπηρεσίες, όπως το ΠΠΝΡΙΟΥ, για την ¨κάλυψη αναγκών¨, παρά τις δικές μας μεγάλες και έντονες ανάγκες, που απ΄ ότι φαίνεται δεν τις λαμβάνεται υπ΄ όψιν σας.
Αυτές τις μετακινήσεις, που σ΄ αυτήν την φάση προέρχονται κυρίως από τις Διοικητικές Υπηρεσίες - οι οποίες στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις, ελλείψεις που σας υπενθυμίζουμε δεν αφήνουν περιθώρια για μετακινήσεις, δεδομένου ότι με τις υπάρχουσες δυνάμεις μας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας-αλλά και από το Νεκροτομείο του οποίου οι ανάγκες ΚΑΚΩΣ και ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ καλύπτονται από τους Τραυματιοφορείς, μας βρίσκουν ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ και ΖΗΤΑΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους.
Ειδικά σε ότι αφορά την πρόσφατη απόφασή σας, για την μετακίνηση από το Νεκροτομείο μας προς το αντίστοιχο του ΠΠΝΡΙΟΥ, που έρχεται μετά από αίτημα ¨Νοσηλευτικής τομεάρχου¨, ούτε καν της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης ούτε του Νοσηλευτικού ιδρύματος - της Διοίκησής του, αντιλαμβάνεστε ότι είναι προκλητική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Επειδή οι εν λόγω μετακινήσεις από τον χώρο μας, τείνουν να γίνουν συνήθεια παρά τις μεγάλες μας ελλείψεις όπως προαναφέρουμε και μάλιστα η εύκολη λύση, πιθανά λόγω της ενδοτικότητας της Διοίκησης, αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας την άποψη που διατύπωσε στη σχετική παρέμβασή μας και επειδή υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο εφικτές και πιο ανώδυνες, ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ τον επαναπροσδιορισμό σας, την σχετική ανάκλησή της, ειδάλλως θα προβούμε σε κινητοποιήσεις.
Εξυπακούεται ότι εν αναμονή της απάντησή σας, οι Συνάδελφοί μας που έρχονται για δουλειά από πολύ μακρινές περιοχές, πολύ μακριά και έξω από την πόλη των Πατρών και του Νομού μας, που βρίσκονται σε αναταραχή εξαιτίας των αποφάσεών σας, δεν μπορούν να εκτελέσουν την προαναφερόμενη απόφασή σας.