Γράφοντας τη δική μας ιστορία στην φροντιστηριακή εκπαίδευση…

του κώστα β. ταβαντζη

Πριν 30 χρόνια το 1988, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το «ΠΡΙΣΜΑ». Θέλαμε ένα φροντιστήριο που να κάνει τομή στη φροντιστηριακή εκπαίδευση της πόλης μας. Γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες καταφέραμε σε λίγα χρόνια να συγκροτήσουμε ένα φροντιστήριο που να στηρίζεται σε αρχές, να έχει μέλημά του την απόκτηση στέρεας γνώσης από τους μαθητές του και να σέβεται τα χρήματα που πλήρωναν οι γονείς τους.

Είναι γεγονός ότι κοπιάσαμε πολύ. Αμέτρητες ώρες στον πίνακα, χιλιάδες σελίδες σημειώσεις και βιβλία, ατέλειωτες συζητήσεις και προβληματισμοί . Είμαστε και τυχεροί, γιατί η επαγγελματική μας απασχόληση ήταν και είναι μεράκι. Διαλέγουμε συνεργάτες που να έχουν τα ίδια «θέλω» με εμάς, να αγαπάνε τη δουλειά τους να μαθαίνουν τους μαθητές τους, να στέκονται δίπλα τους. Να είναι κυρίως δάσκαλοι.

Άξιζε όμως τον κόπο. Οι χιλιάδες επιτυχόντες μας στελεχώνουν σήμερα την κοινωνία σε καίριες επιστημονικές και επαγγελματικές θέσεις και εκατοντάδες  διαπρέπουν στο εξωτερικό. Σήμερα διδάσκουμε τα παιδιά τους. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το «ΠΡΙΣΜΑ» βρίσκεται στην κορυφή της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αυτό το δείχνουν οι αριθμοί τόσο των επιτυχόντων, όσο και των αριστευσάντων μαθητών μας.                                              

Αντιδράσαμε σωστά στην οικονομική κρίση και τα κοινωνικά της επακόλουθα. Κρατήσαμε ψηλά  το «ΠΡΙΣΜΑ», χωρίς να μειώσουμε στο ελάχιστο την παροχή υπηρεσιών μας. Σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας, τους εμψυχώσαμε, τους πεισμώσαμε για να πετύχουν τους στόχους τους. Τα καταφέραμε, γιατί τα κίνητρά μας δεν ήταν μόνο οικονομικά. Το σύνθημά μας «εδώ μαθαίνεις» ξέρουν όλοι ότι δεν είναι διαφημιστικό πυροτέχνημα αλλά πραγματικότητα.

Συνεχίζουμε στην ίδια γραμμή. Ανανεωμένοι με νέους συνεργάτες που η δύναμη και η φιλοδοξία τους, παντρεμένη με την εμπειρία των παλιών, θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.