Εγκρίθηκε η σύμβαση για τη μεταφορά απορριμμάτων της Αγιάλειας στον ΧΥΤΑ Φλόκα - Επεισοδιακή συνεδρίαση

χθες το πρωί

Της κακομοίρας στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ δυτικής Αχαΐας, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.Η συνεδρίαση ξεκίνησε περίπου στις 9 το πρωί, όμως πήρε αρκετή ώρα μέχρι τα μέλη του Β Αναγκαστικού Συνδέσμου να αποφασίσουν για τα σκουπίδια της Αιγιάλειας και να εγκρίνουν ουσιαστικά την προγραμματική σύμβαση προκειμένου να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Φλόκα 500 τόνοι απορριμμάτων.\
Αρχικά στη συνεδρίαση ήσαν παρόντες οι Σπύρος Τραχάνης (πρόεδρος του φορέα), Σπύρος Δημόπουλος, Βασίλης Γκοτσόπουλος, Χρήστος Σκάγιας, Τάκης Κουνάβης από τη δυτική Αχαΐα και Θανάσης Παπαναγιώτου και Θ. Καρπής από τον δήμο Ερυμάνθου και ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος από τον δήμο Πατρέων.

Ως παρατηρητής ήταν παρών στην αίθουσα συνεδριάσεων στα Λουσικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου δυτικής Αχαΐας Διονύσης Γκοτσούλιας.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τις αλλαγές που επιφέρει ο Κλεισθένης στον φορέα, όμως όταν έφτασε το επίμαχο… τότε έγινε χαμός! Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνεδρίαση παρακολούθησε αρκετός κόσμος από τις περιοχές κοντά στο Φλόκα και οι πρόεδροι των ΤΚ Μαζαρακίου και Φλόκα. Οι οποίοι αρκετές φορές παρενέβαιναν οξύνοντας τα πνεύματα.
Από τους 8 παρόντες, όταν έφτασε το θέμα της συνεδρίασης για τα απορρίμματα της Αιγιάλειας είχαν ήδη αποχωρήσει ο Σπύρος Δημόπουλος, ο Θανάσης Καρπής, και ο Χρήστος Σκάγιας. Ναι, στην προγραμματική σύμβαση ψήφισαν οι Σπύρος Τραχάνης, Θ. Παπαναγιώτου και Νίκος Χρυσοβιτσάνος, «παρών» ο Βασίλης Γκοτσόπουλος και «όχι» ο Τάκης Κουνάβης ο οποίος αναπλήρωνε το μέλος του δσ, Άγγελο Στεργιόπουλο.
 
Τελικά επέστρεψε ο Χρήστος Σκάγιας, ο οποίος ψήφισε θετικά ως προς την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης, με αποτέλεσμα η απόφαση να περάσει με 4-2.
«Υπήρξε ένταση», επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του φορέα Σπύρος Τραχάνης μιλώντας στην ΓΝΩΜΗ. «Δεν μπορούσαμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο, ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην προγραμματική σύμβαση μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης και την εισαγγελική εντολή», σημειώνει ο κ. Τραχάνης και προσθέτει: «Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε περισσότερους από 500 τόνους που έχουν ήδη συμφωνηθεί, τους οποίους έχουμε το δικαίωμα να τους παραλάβουμε μέσα σε ένα χρόνο από τώρα». Ωστόσο, ο κ. Τραχάνης πρότεινε στη συνεδρίαση, να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης. «Το θέμα είναι σοβαρό και δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρξει οριστική λύση από την πλευρά του Αιγίου. Γι αυτό κι εμείς θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ μέχρι σήμερα, ο ΧΥΤΑ Φλόκα έχει παραλάβει μόνο δύο φορτία ενώ ο φορέας θα ενημερώνεται όταν θα έρχεται φορτίο από την Αιγιάλεια. Μεγάλες ήταν ωστόσο οι αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων στα χωριά της Ωλενίας ενώ αναμένονται οι δικές τους κινήσεις.
 

Διαβάστε επίσης