Ώρα Ελλάδας απόψε στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision

Μία θέση στον τελικό διεκδικεί σήμερα και η Κύπρος

Μία θέση στον τελικό της φετινής Eurovision διεκδικούν στον σημερινό πρώτο ημιτελικό η Ελλάδα και η Κύπρος. Ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει την Πέμπτη και ο τελικός το Σάββατο 12 Μαΐου στις 22:00. Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV.

Απόψε η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 14η θέση, με την Γιάννη Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου» ενώ η Κύπρος στη 19η θέση με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι «Fuego».

Στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο (A΄ Ημιτελικός), Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία (Β΄ Ημιτελικός), καθώς και της διοργανώτριας χώρας Πορτογαλίας (Α΄ Ημιτελικός), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision. Στον τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

Τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό θα παρουσιάσουν και θα σχολιάζουν ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη ενώ τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στον τελικό του Σαββάτου θα ανακοινώσει η Ολύνα Ξενοπούλου. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:

Α΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2018

1. Αζερμπαϊτζάν

2. Ισλανδία

3. Αλβανία

4. Βέλγιο

5. Τσεχία

6. Λιθουανία

7. Ισραήλ

8. Λευκορωσία

9. Εσθονία

10. Βουλγαρία

11. ΠΓΔΜ

12. Κροατία

13. Αυστρία

14. Ελλάδα

15. Φινλανδία

16. Αρμενία

17. Ελβετία

18. Ιρλανδία

19. Κύπρος

Β΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2018

1. Νορβηγία

2. Ρουμανία

3. Σερβία

4. Σαν Μαρίνο

5. Δανία

6. Ρωσία

7. Μολδαβία

8. Ολλανδία

9. Αυστραλία

10. Γεωργία

11. Πολωνία

12. Μάλτα

13. Ουγγαρία

14. Λετονία

15. Σουηδία

16. Μαυροβούνιο

17. Σλοβενία

18. Ουκρανία

Διαβάστε επίσης