ΟΛΠΑ: Ουδεμία ναυτιλιακή εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης των πλοίων της από το λιμάνι της Πάτρας

απαντηση στα δημοσιεύματα

Ουδεμία ναυτιλιακή εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης των πλοίων της από το λιμάνι της Πάτρας. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, μετά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι μια ναυτιλιακή εταιρεία, ανακοίνωσε πως θα φύγει από το λιμάνι, στον απόηχο των επεισοδίων μεταξύ των μεταναστών, που κόστισαν τη ζωή σε έναν 17χρονο. Το Tempo24.gr από την πρώτη στιγμή διέψευσε τα σενάρια αυτά ωστόσο και η ανακοίνωση του ΟΛΠΑ που εκδόθηκε πριν από λίγο βάζει τέλος στα οσα ειπώθηκαν: 

«Εκ του ΟΛΠΑ,  με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, προς αποκατάσταση της αλήθειας ανακοινώνονται τα εξής :

α)  Ουδεμία ναυτιλιακή εταιρεία έχει ενημερώσει τον ΟΛΠΑ με επιστολή της ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης των πλοίων της από το λιμάνι της Πάτρας

β)  Υπάρχουν, κατά καιρούς, επιστολές με τις οποίες Ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και λοιποί χρήστες του λιμένα,  προτείνουν μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας διαφόρων λιμενικών δραστηριοτήτων. Ο  ΟΛΠΑ διαβουλεύεται με τους συλλογικούς φορείς των χρηστών αλλά και με τον κάθε ένα χωριστά και εξετάζει τις προτάσεις τους με καλή πίστη και πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας με γνώμονα πάντα την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους χρήστες του λιμένα.

γ) Στα ανωτέρω πλαίσια υπήρξε, πράγματι επιστολή, της συγκεκριμένης εταιρείας που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η οποία ζητά την λήψη μέτρων για την επιτάχυνση του χρόνου φόρτωσης των πλοίων  προκειμένου, αφ'ενός τα πλοία να έχουν μικρότερο χρόνο πρόσδεσης και παραμονής στο λιμάνι και αφ'ετέρου να περιορίζεται ο χρόνος έκθεσης, των προς φόρτωση οχημάτων και ασυνόδευτων ρυμουλκούμενων, στις προσπάθειες παράνομης επιβίβασης σε αυτά μεταναστών ή προσφύγων.

δ) Ο ΟΛΠΑ έχει ήδη απαντήσει στην ως άνω επιστολή και προτείνει, μεταξύ των άλλων,  συνάντηση εργασίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί, για να εξετασθούν από κοινού τρόποι επιτάχυνσης του χρόνου φόρτωσης των πλοίων.»